27 / 04 / 2024

Göztepe Şehir Hastanesi ne zaman açılacak?

Göztepe Şehir Hastanesi ne zaman açılacak?

İstanbul'un hizmet yarışına önemli katkılar sağlayacak olan Göztepe Şehir Hastanesi'nin inşaat çalışmaları devam ediyor.



İstanbul'un hizmet yarışına önemli katkılar sağlayacak olan Göztepe Şehir Hastanesi'nin inşaat çalışmaları hız kesmeden sürüyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Sağlıkta Dönüşüm Programı ile hayata geçirilen şehir hastaneleri projesi kapsamında ülkenin dört bir tarafından hizmete açılan sağlık üsleri, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadeleye de önemli katkılar sunuyor. 

Fiziki altyapısı, nitelikli yatak kapasitesi ve sahip olduğu yüksek teknolojiyle göz dolduran şehir hastaneleri, bu mücadele kapsamında İstanbul'da da önemli görevler üstleniyor. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilk etabının Eylül'de hizmete açılacağı müjdelenen Göztepe Şehir hastanesi, aynı zamanda Türkiye'nin en modern sağlık merkezlerinden de biri haline gelecek.

İlk etabında toplam 597 yatağın yer alacağı hastanede, her branştan 224 poliklinikle hizmet verilecek. Hastanede 186 tek kişilik, 160 çift kişilik oda bulunacak.

Hastanenin ilk etabında, 27 ameliyathane ve 91 yataklı yoğun bakım servisiyle hizmet sağlanacak.

Hastanede depreme karşı da en üst düzeyde güvenlik önlemleri de alınıyor. Bu kapsamda Göztepe Şehir Hastanesi de deprem izolatörleri kullanılarak hayata geçirildi.

Sistem sayesinde deprem anında da operasyonel faaliyetlerin devamına imkan sunulurken, oluşabilecek risklerin de azaltılması planlanıyor. Hastanede toplam 385 deprem izolatörü mevcut.

Başakşehir İkitelli Şehir Hastanesi'nin ilk etabı 20 Nisan'da hizmete açılacak!


Geri Dön