30 / 04 / 2024

Göztepeli taraftarlar stat istiyor!

Göztepeli taraftarlar stat istiyor!

Gürsel Aksel Stadı için arazi devretmeye şartlı razı olan Başkan Aziz Kocaoğlu'na Göztepeli taraftarlar, "Beton yığını istemiyoruz, stat istiyoruz" diye tepki gösterdi .



Göztepe için Güzelyalı'ya 21 bin kişilik stat yapılması çalışmalarına ilişkin süreçte Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun arazi terkine şartlı izin vereceğini açıklamasına sarı kırmızılı taraftarlardan tepki geldi. Stadın yanındaki Büyükşehir Belediyesi'ne ait araziyi "Otopark ve stat dışında başka bir şey yapılmaması" şartıyla vereceğini söyleyen Kocaoğlu'na Göztepeli taraftarlar, "Beton yığını istemiyoruz. Altında kafeler ve restoranların olduğu yaşayan bir stat istiyoruz" diye seslendi. 


HANİ FENERBAHÇE STADI VAR YA 

İzmir Valiliği Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, yaklaşık 37 bin metrekare üzerinde kurulu Gürsel Aksel Stadı'nda  İzmir  Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan bin 400 metrekarelik bölümün, yeni stat yapılması için müdürlüğe bedelsiz devrini talep etti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise söz konusu devrin yeni stadyum ve otopark için verilmesini diğer konular için beklenilmesini istiyor. Başkan Aziz Kocaoğlu tarafından Büyükşehir Belediye Meclisi'ne sunulan önergede, kesinleşmiş bir imar planı ve proje olmadığından, diğer konuların "uygulamaya esas ön plan ve projelerin Belediye'ye iletilmesinden sonra" değerlendirileceği belirtildi. Yaşanan bu gelişme üzerine Göztepe Yalı Derneği de sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki sayfasından Başkan Kocaoğlu'nu sert şekilde eleştirdi. Facebook'tan yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi: "Aziz Kocaoğlu, 30 senedir Tansaş olarak kullandığınız ve sonrasında kira ve ciro primi ile kiraya verdiğiniz bu alanın , bugün Göztepe söz konusu olunca gelir getiremez alan olmasına vicdanınız el veriyor mu? Hani delegesi olarak gidip gururla oy kullandığınız Fenerbahçe'nin Stadı var ya onun altında da mağazalar var ya öyle şeyler yapmak istiyoruz." Göztepe Yalı Derneği Başkanı Erdem Pehlivan, kulüplerin ayakta kalabilmesi için sadece bilet değil, stat gelirlerinin de olması gerektiğini belirterek, "Yıllar önce Büyükşehir Belediyesi, Güzelyalı Tansaş'ı açmak istediğinde Göztepe Kulübü yer konusunda yardımcı olmuş. Göztepe'nin ekonomik sıkıntıda olduğu zaman Tansaş bir teklifte bulunmuş. Belediye arazi karşılığında 2 çim saha ile futbolcuların kaldığı 2 prefabrik evi yapmış. Tüm bunların yapımı 45 gün sürmüş. Bunun karşılığında Güzelyalı Tansaş'ı açmak için araziyi almışlar. Bundan sonraki süreçte Tansaş kendisi kaldı. Belediye 30 senedir buradan gelir elde etti, bir sorun olmadı. Biz stat yapacağımız zaman 'kamusal alan' dediler. Kulüplerin ayakta kalabilmeleri için sadece bilet değil, stat gelirleri de olması gerekir" dedi. Stadın altında kafeler, restoranlar alışveriş alanları bulunmasını istediklerini dile getiren Pehlivan, "Stadın altında canlılık olmalı. Yoksa beton yığını olarak şehrin içinde kalacak. Sonuçta buradan kulüp para da kazanacak. Dünyada da örnekler bu şekilde. 10 Ağustos'taki İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Meclis toplantısından bu arazi ile ilgili çıkacak kararı bekliyoruz. Karar olumsuz yönde çıkarsa taraftarlar olarak tepkimizi dile getireceğiz" diye konuştu. 


BÖYLE MANTIK OLMAZ 

İzmir takımlarının oynayacağı stat kalmadığını vurgulayan Göztepe Taraftar Derneği Başkanı Okan Doğaner, "Bu durumda bile Kocaoğlu bize ayak diretiyor. Bu bütün İzmir takımlarının sorunu. Bu nasıl bir belediyeciliktir? Buraya gelir getirecek bir şey yapamazsınız diyorlar. Böyle bir mantık olur mu? 21 bin kişilik olmazsa bu stat hiç yapılmasın.Stat yapılmazsa Başkan Kocaoğlu bunun altından kalkabilecek mi? Göztepe statsız kalırsa büyük bir tepki olur. 10 Ağustos'tan sonra Kocaoğlu'na karşı büyük bir tepkimiz olabilir" şeklinde konuştu. 


Sabah 


Geri Dön