29 / 04 / 2024

Karşıyakalı taraftarlar stat istiyor!

Karşıyakalı taraftarlar stat istiyor!

İzmir’de stadı olmayan tek kulüp olan Karşıyaka’nın taraftarları stat istiyor. Yapımı yılan hikayesine dönen stat ile ilgili taraftarlar harekete geçme kararı aldı.



Karşıyaka, Yalı'da hayata geçirilecek yeni stadına kavuşmanın hesaplarını yaparken, Karşıyakalıtaraftarlar da patlama noktasına geldi. Yeni Asır gazetesinde yer alan habere göre, yapımı yılan hikayesine dönen stadyum inşaatıyla ilgili taraftarlar harekete geçme kararı aldı. Yeşil-kırmızılıların taraftar grubu olan Çarşı, sorunun çözümü için önümüzdeki günlerde  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'le görüşecek. KSK'liler, 2014 ve 2017 yılında yapılan ihalelerin iptal edilmesiyle atıl durumda olan statlarının yerine kısa sürede yenisinin yapılmasını talep ediyor.

SORUNLAR BİR AN ÖNCE ÇÖZÜLSÜN

Türkiye ve İzmir'de kendisine ait stadı olmayan tek kulüp kaldıklarını söyleyen Karşıyaka'nın Çarşı Grubu Lideri Taner Ütüklerli, "107 yıllık geçmişi olan kulübümüzün stadı bile yok. Bizden sonra temeli atılan statlar bitmek üzere. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e gideceğiz" diye konuştu.

NELER OLMUŞTU?

2014'te Karşıyaka Yalı Stadı'nda ilk yapılan ihale sonrası zemin altı kazıklama inşaatı tamamlandı. Daha sonra açılan davalar yüzünden yapılan iki ihale de iptal edildi. Geçen aralık ayında stadyum için imar barışı kapsamında yapı kayıt belgesi alındı. Otopark sorunu da çözüldü. Çevre sakinlerinin açtığı davalarda da bilir kişi kulüp lehine karar verdi. Şimdi stadın tekrar ihaleye çıkması bekleniyor.

Karşıyaka Stadı'nın ihalesi bu yıl yapılacak!


Geri Dön