Altın & Gümüş

Gram altın 1.200 TL olacak! Analist peş peşe açıkladı! Hemen şimdi bakmayan, sonra pişman olur!

Ayrıca 2023 yılında altın fiyatı yeni bir rekor kıracak. Bir gram altın 1124 TL ile tüm zamanların en yüksek seviyesini görürken, ons altın 1865 dolar seviyesinde. İslam, Memiş'in altındaki zirveyi işaret etti. İşte altın fiyatında rekor kırılacak tarih... Daha düşük fiyatlardan alım yapan binlerce yatırımcı, altın fiyatlarının zirve yapmasından memnun görünüyor

Altın, hem küçük hem de büyük yatırımcıların ilk tercihi olurken, yılbaşı fiyat hareketi yatırımcıları sevindirdi. Daha düşük fiyatlardan alım yapan binlerce yatırımcı, altın fiyatlarının zirve yapmasından memnun görünüyor. Rekor kıran altın fiyatı açıklaması, altın ve finans piyasaları uzmanı İslam Memiş'ten geliyor. Uzun zamandır beklenen bu tarihi açıklayan Memiş, yeni bir rekora imza attığını belirtti.

İşte altın fiyatında rekor kırılacak tarih...

1200 TL'Yİ AŞACAK!

Altın ve finans piyasaları uzmanı İslam Memiş Ekonomi Arası programına konuk oldu. Programda açıklamalarıyla tüm gözleri üzerinde toplayan Memiş, gram altının rekor seviyelere imza atacağının altını çizdi. Senenin ilk çeyreğinde gram altında 1200'lü rakamların görülebileceğine dikkat çeken Memiş, orta ve uzun vadede 1300-1400’lü rakamların göze çarpacağını belirtti. Gümüş değerlendirmesinde bulunan Memiş, 16 TL seviyesinde görülen gümüş fiyatının 20 TL seviyelerine yükselebileceğine vurgu yaptı.

YATIRIM İÇİN HANGİ ALTIN TERCİH EDİLİR?

Yatırım yapmak isteyenlerin akıllarında ki sorulara yanıt veren İslam Memiş, yatırım için hangi altın tercih edilmesi gerektiğini açıkladı. “Fiziksel altın mı, banka hesabından altın mı, yoksa altın fonu mu almalıyız hangisi daha mantıklı?” sorusunu yanıtlayan Memiş, ekran fiyatları ve serbest piyasa arasında ciddi bir makas farkı olduğunu aktardı. Gram altın üzerinden örneklerle açıklama yapan Memiş, 15-20 TL gibi bir makas aralığı olduğunu dile getirdi. İşlem yapıldığında serbest piyasada daha pahalıya satılan bildiğiniz altını çizen İslam Memiş, ekranlardan da daha ucuz bir alım yapılabileceğini söyledi.

Uzun vadeli bir yatırım düşünen kişilerin banka üzerinden alım yapması gerektiğinin altını çizen Memiş, kısa vadede satış yapacak olan kişilerin fiziki yatırma yönelmesi gerektiğini aktardı. Bununla beraber Bankadan alıp Kapalıçarşı'da satmanın daha mantıklı bir karar olduğunu dile getiren İslam Memiş, “Fonlarda emtia tarafına ağırlık verilmeli. Özellikle altın ve gümüş tarafında 2023 yılında yukarı yönlü hareketler mutlaka olabilir” dedi.

Garanti Bankası'ndan çılgın bonus kampanyası! 31 Ocak 2023'e kadar hemen faydalanın!
Aile Bakanlığı'ndan müjde! TC Kimlik Kartı ile başvuran bu kişilere ödenecek! Hemen bakın!
İş Bankası'ndan yeni kampanya müjdesi! 31 Ocak'a kadar yararlanın!