01 / 07 / 2024

Gram altın 2 ay sonra bu kadar olacak! İşte yarın sabah kalkar kalkmaz yapmanız gereken şey

Gram altın 2 ay sonra bu kadar olacak! İşte yarın sabah kalkar kalkmaz yapmanız gereken şey

Gram altın fiyatlarındaki yükselişin ardından vatandaşlar nasıl bir yol izleyeceğini merak etmeye başladı. Elinde gram altını olanları ilgilendiren çok önemli bir haber geldi.



Gram altın fiyatlarındaki yükseliş, vatandaşların da altın fiyatlarına yeniden ilgi göstermesine neden oldu. Gram altın fiyatlarındaki bu yükseliş, altın fiyatlarının hangi yöne gideceği şeklindeki soru işaretlerini de bir kez daha gündeme getirdi. 

Avrupa Merkez Bankası (ECB), 24 yıldır, yani tarihinde hiç görülmemiş bir faiz kararına imza attı ve politika faizini 75 baz puan artırdı. Enflasyon ile mücadele kapsamında adeta ABD Merkez Bankası (Fed) ile faiz yarışına giren ECB, böylece 75 baz puanlık artırım kararı ile faizi yüzde 0,50’den yüzde 1,25 seviyesine yükseltti. ECB’nin faiz artırım kararı sonrasında, bir süredir ABD doları karşısında zayıflayan Euro da güçlendi ve Euro/dolar paritesi de yukarı yönlü hareket etti. Parite bir kez daha 1,00 seviyesini aştı ve güç kaybeden dolar ile birlikte ons altın üzerindeki baskı kalktı, altın da yükselişe geçti.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön