24 / 06 / 2024

Gram altın için dedikleri tek tek çıkan İslam Memiş bu kez de tarih vererek 'ralli' uyarısı yaptı!

Gram altın için dedikleri tek tek çıkan İslam Memiş bu kez de tarih vererek 'ralli' uyarısı yaptı!

Her yaptığı açıklama gündeme bomba gibi düşen Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş bu kez de  altın rakamlarında 'ralli' beklediği tarihi açıkladı. 



Hem altın almak isteyenlerin hem de altın satmak isteyenlerin en çok takip ettiği isimler arasında yer alan Finans analisti İslam Memiş, gram altın için tarih vererek yatırımcılara önemli uyarılar yaptı.

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada son zamanlarda sık sık gündeme gelen dolar kurundaki ani yükseliş ile ilgili önemli değerlendirmeler yapan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, artışta Türkiye’nin BRICS üyeliğiyle ilgili açıklamaların etkisinin olduğunu dile getirdi. İslam Memiş artışın nedenini ve borsaya ilişkin tahminlerini Al Ain'de şu şekilde aktardı:

“Dün piyasalarda biraz gerginlik vardı. Dolar kurunda da artışlar gördük. Şu sebepten dolayı diyemiyoruz. Bugün biraz daha sakin. Benim kişisel öngörüm Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın BRICS ile ilgili açıklaması ve Rusya’dan bu konuda gelen açıklama kurdaki yükselişlerde etkili oldu. Borsa’da da satışlar gördük. Yüksek faiz dönemlerinde borsa cazip olmaz. Teknik olarak borsadaki satışların bir süre daha sürmesini bekliyorum. 9800 ve 9400 seviyelerini takip ediyorum. 10 bin puanın üzeri riskli görünüyor.”

Finans Analisti İslam Memiş, bu değerlendirmelerden sonra dolardaki artışın altına olası etkisini ve altında beklediği 'ralli' tarihini açıkladı.

Gram altın için dedikleri tek tek çıkan İslam Memiş bu kez de tarih vererek ralli uyarısı yaptı!

ALTIN FİYATLARI DOLARDAKİ ARTIŞTAN NASIL ETKİLENDİ?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altında yakın döneme ilişkin öngörüsünü şu şekilde aktardı:

Yatırımcıların gözdesi gram altın, dolardaki yükselişten destek aldı, 50 TL'lik bir yükseliş gördük. Şu anda dolar biraz gerilediği için şu an gram altın 2 bin 455 TL seviyelerinde. Cuma günü ABD’de tarım dışı istihdam verisi var. 12 Haziran tarihinde faiz kararı var. O tarihe kadar bu seviyelerde biraz oyalanır. Şu an sakin bir seyir var. Hem faizin yüksek olması hem bayram öncesi TL’ye talep sebebiyle altın bozduranlar daha fazla.

ALTININ SEYRİ NE OLACAK?

Finans Analisti İslam Memiş yaptığı açıklamada “Ons altında 2 bin 250-2 bin 280 aralığı bir süre devam edecektir. Fakat bugünkü dünya ekonomik koşullarında enflasyon ciddi bir risk olmaya devam ediyor. ABD’deki faiz indirim sürecindeki belirsizlik ve jeopolitik riskler güvenli liman olan altına talebi de canlı tutuyor. Ons altında 2 bin 600 – 3 bin dolar aralığını sürpriz görmüyorum.” dedi.

İslam Memiş gram altın ile ilgili olarak ilgili beklentisini de dile getirdi ve Temmuz ayından itibaren altın fiyatlarında ralli beklediğini dile getirerek, şunları söyledi: "İçeride eğer gram altına bakacak olursak, dolar kurunun bu şekilde kalacağını düşünmüyorum. Hem dolardaki yükseliş hem ons altındaki yükselişin etkileriyle gram altın için 2 bin 700 TL güçlü bir direnç... Sonrasında 3 bin TL var. Daha da önemlisi öngöremediğimiz bir gerginlik yaşanırsa 3 bin 500 TL kadar gideceğini düşünüyorum.

Temmuz ayından itibaren altın fiyatlarında yukarı yönlü hareket sürecek. Hatta Temmuz'dan itibaren altında ralliler ve yeni yükselişler olmasını bekliyorum."

 

Milli Emlak'tan 12 bin 500 TL'den başlayan fiyatlarla arsa ve arazi müjdesi! Temmuz 2024 ihaleleri tek tek açıklandı!

Emeklilere Haziran sonuna kadar 16 bin 200 TL ek ödeme müjdesi: Finansbank emekli promosyon ne kadar?

Bakırköy'de '+1 kat artışı' yolda! Kentsel dönüşüm hızlanacak, çürük binalar yenilenecek!


Geri Dön