Ekonomi

Gram altın için merak edilen kritik soru: Bin liranın altına düşer mi?

Gram altın fiyatlarındaki düşüş sürüyor. Ons bazında ise ciddi bir geri çekilme yok. Prof. Dr. Sefer Şener'in açıklamalarına göre ons altın 2 bin dolara doğru ilerleyecek. Peki gram altın bin liranın altına düşecek mi? İşte ayrıntılar...   Prof

Gram altında görülen sert hareketler yatırımcılar tarafından dikkatle takip ediliyor.  Prof. Dr. Sefer Şener, merak edilen "gram altın 1000 liranın altına iner mi?" sorusunu yanıtladı.

Prof. Dr. Sefer Şener, altın fiyatlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. "Amerika'da 10 yıllık tahvillerinin yüzde 3 seviyesinin üzerine çıkması altının 1770 dolar seviyelerini aşmasını engelledi" diyen Şener, "Bu şartlar altında Rusya-Ukrayna savaşının getirmiş olduğu gerilim ve jeopolitik risk olmasa ons altında 1700 dolar seviyelerinin altını görmek mümkün olacaktır" diye konuştu.

 

"BU SEVİYENİN ALTINI GÖRMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL"

"Fakat jeopolitik riskler her geçen gün artarak devam ettiğine göre altında bu seviyelerin altını görmek mümkün olmayacak" diye konuşan Profesör, "1730-1770 arasındaki bant orta vadede altının en önemli direnç noktasını göstermektedir. Önümüzdeki dönemde kış aylarına doğru gelinmesi Avrupa’da doğal gaz ve petrolle ilgili riskleri artırdığı için altının ons fiyatı yukarı yönlü devam edecektir" ön görüsünde bulundu.

 Kış aylarının gelmesiyle birlikte jeopolitik riskler artacağı için ons altının 2 bin dolarlı seviyelere doğru ilerleyeceği tahmininde bulunan Prof. Dr. Sefer Şener, "Altındaki bu düşüşün kısmi olarak geçici olduğu ön görülmektedir. Riskler var olduğu sürece bu geçicilik altın fiyatlarını yukarı taşıyacaktır" dedi.

GRAM ALTIN BİN LİRANIN ALTINA İNER Mİ?

Gram altının kurlara ve ons fiyatına bağlı olduğunun altını çizen Şener, "Ons bazında ciddi geri çekilmeler yaşanmamaktadır. Ancak Merkez Bankası’nın faiz indirimi kararının ardından dolar kuru için 18.10-18.40 aralığı yeni salınım noktası olarak görülmektedir. Bu noktalar yukarı yönlü kırılmadığı sürece bir taraftan da altının onsu artmadığı sürece gram altın fiyatlarının da 1010-1040 seviyelerinde durulması tahmin edilmektedir" dedi ve ekledi:  "Kısa vadede gram altında 1000 lira seviyelerinin altı beklemek doğru olmayacaktır."

Flaş! Dolar bir kez daha Euro'nun üzerine çıktı!

Asgari ücretin ne kadarını enerjiye harcıyoruz?

Altın fiyatları düşüşe geçti! Peki, çeyrek altın, yarım altın ve tam altın kaç TL oldu? İşte altın fiyatları...