30 / 04 / 2024

Gram altın ne kadar 9 Eylül 2019?

Gram altın ne kadar 9 Eylül 2019?

Gram altın 277 lira, çeyrek altın 455 lira, Cumhuriyet altını ise 1.856 liradan işlem görüyor. Altının gram fiyatı, haftaya yükselişle başladı ve  ardından 277 lira seviyesinde seyrediyor.



 

Yeni haftaya yükselişle başlayan gram altın, saat 10.50 itibarıyla yüzde 0,1 değer kazancıyla 277 liradan işlem görmeye başladı. Aynı dakikalarda Kapalıçarşı'da çeyrek altın 455 lira, Cumhuriyet altını 1.856 liradan satılmaktadır.

Anadolu Ajansı verilerine göre; Cuma günü, dolar'da yaşanan artışa karşılık altının ons fiyatındaki yüzde 1'e yakın düşüşe paralel değer kaybeden gram altın, yüzde 0,4 azalışla haftayı 276,6 liradan tamamladı.Altının onsu bugün ise  önceki kapanışa göre yatay seyirle 1.506,0 dolardan alıcı bulmaktadır.

Analistler, iki hafta boyunca merkez bankaları para politikası toplantılarının takip edileceğini belirterek, merkez bankalarının kararlarının altın fiyatları üzerinde etkili olmasının beklendiğini ifade etti. Bu hafta perşembe günü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ve Avrupa Merkez Bankası, gelecek hafta da ABD, Japonya ve İngiltere merkez bankalarının toplantıları yatırımcıların odağında yer alıyor.

Çin ile ABD arasındaki ticaret görüşmelerinin ekimde yeniden başlayacak olmasının, küresel piyasalarda risk algısının azalmasına sebep olduğunu ifade eden analistler, bugün, yurt içinde TCMB'nin beklenti anketi, yurt dışında ise Avro Bölgesi'nde yatırımcı güven endeksi ve İngiltere'de, sanayi üretimi verilerinin takip edileceğini belirtti.Analistler, teknik açıdan ons altında 1.490 doların destek, 1.525 dolar seviyesinin direnç konumunda olduğunu bildirdi.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön