28 / 04 / 2024

Gram altın yatırımcıları bu haberi okumadan altınınızı bozdurmayın

 Gram altın yatırımcıları bu haberi okumadan altınınızı bozdurmayın

Altın fiyatları bu hafta yükseldi. Peki bu hareketlilik serecek mi? Ons altında fiyat ne olacak. Gram altında neler oluyor? Kapalıçarşı ve bankalar arası piyasada altın fiyatları nasıl bir çizgide seyrediyor. İşte detaylar...



 Gram altın yatırımcıları bu haberi okumadan altınınızı bozdurmayın

Bu hafta piyasaların Euro bölgesindeki gelişmelere odaklandığını belirten Sarı, çift haneli enflasyon rakamlarının gelmesi ve enerji krizinin çözülememiş olmasının enflasyonla ilgili sorunların devam edeceğini gösterdiğini söyledi. Piyasalar açısından bu haftanın en önemli gelişmesinin İngiltere Merkez Bankası'nın uzun vadeli tahvil alacağını açıklaması olduğunu belirten Sarı, FED'in faiz artımı kararı sonrası dolar güçlenmeye devam ederken diğer yatırım araçlarının gerilediğini ve düşüşler kaydettiğini hatırlattı.

İngiltere Merkez Bankası öncü olacak mı?

İngiltere Merkez Bankası'nın öncü bir yapısı olduğunu belirten Sarı, faiz artımı kararını ilk veren merkez bankalarından biri olduğun ve diğerlerinin de onu takip ettiğine dikkat çekerek İngiltere Merkez Bankası'nın son açıkladığı kararının da öncü bir karar mı, diğer merkez bankaları da takip edecek mi beklentisini beraberinde getirdiğini söyledi. İngiltere Merkez Bankası'nın 50 baz puanlık faiz artırımı sonrasında tahvil alımıyla ilgili yapmış olduğu açıklamanın emtiaların ve değerli madenlerin yukarı yönlü fiyatlandırılmasına neden olduğunu belirten Sarı, merkez bankalarının şahin tondan güvercin tona geçişi olabilir mi sorularının gündeme geldiğini belirtti. Sarı bu durumun da emtia ve değerli maderlerde yukarı yönlü fiyatlandırma açısından güçlü bir hareket sergilenmesine neden olduğunu belirtti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön