17 / 05 / 2024

Gram altında rakam verildi: Uzmanlar gram altın için 2 bin TL'yi işaret etti! Son dakika! 

Gram altında rakam verildi: Uzmanlar gram altın için 2 bin TL'yi işaret etti! Son dakika! 

Gram altındaki son durum merak ediliyor. İki uzman isim gram altının 2 bin liraya yükseleceğine dikkat çekerek, önemli açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...



Gazete Vatan'da yer alan habere göre; Merkez Bankası'nın geçtiğimiz aylarda açıkladığı faiz kararının ardından, altın resmen uçuşa geçmişti. Geçtiğimiz perşembe günü açıklanan son faiz kararının ardından ise herhangi bir tepki gelmedi. 

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yatırımcılara altın ile ilgili çok önemli mesajlar verdi. İslam Memiş, söz konusu açıklamasında Olumlu bir trend beklemiyorum. Dolar tarafında en iyi rakam bugünkü koşullarda 26,60 lira. Düşüşleri de alım fırsatı olarak değerlendirir yatırımcılar" diyerek, genel trendin yukarı olduğunu dile getirdi. 

Gram altında, kısa vadede 1.800 lira direncinin izleneceğini aktaran İslam Memiş, "Borsanın altına kıyasla daha yükselişi var. Döviz ve altın şu anda yüksek" açıklamasında bulundu. 

İslam Memiş, altının uzun vadeli bir yatırım  aracı olduğunun altını çizerek, "Altını alan yıllık bazda kazanır. Şu an 1750 TL'den altın alan 2024 yılının ilk yarısında 2 bin seviyesinde üzerinde rakamlar bekliyorum" şeklinde konuştu. 

Bu seviyelerden altın, gümüş, döviz alımında beklemenin yararlı olduğunu dile getiren Memiş, "Borsası, dövizi, altını vs. bütün yatırım araçları şu an bıçak sırtında. Yatırımcının çok dikkat etmesi lazım" diyerek, ciddi bir belirsizlik olduğunun altını çizdi. 

Gram altında rakam verildi: Uzmanlar gram altın için 2 bin TL yi işaret etti! Son dakika! 

Gram altında rakam verildi: Uzmanlar gram altın için 2 bin TL'yi işaret etti! Son dakika!


Geri Dön