09 / 05 / 2024

Gram altında rekor üstüne rekor! Gram altında yükseliş devam ediyor...

Gram altında rekor üstüne rekor! Gram altında yükseliş devam ediyor...

Altının ons rakamı, haftanın son işlem gününde yatay seyrederken; gün sonuna doğru primli seyre yöneldi ve yeniden 2000 doları aştığı belirtildi. İşte haberin ayrıntıları... 



ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz yükseltilmelerinin sonuna geldiği beklentileri ile zayıflayan dolardan destek alarak üst üste ikinci haftayı da artıda kapamaya hazırlanmakta. Ons altın haftanın son işlem gününde 1991 - 2003 bant aralığında hareket ederken; saat 18.01 itibarı ile ise  yüzde 0,43 artışla 2001 dolarda işlem gördüğü belirtildi.

Altının ons fiyatında teknik açıdan, 2010 ve 2020 dolar seviyeleri direnç 1990 ve 1980 dolar destek konumunda bulunmakta. Ayrıca, analistler, küresel pay piyasalarında, ABD ve Japonya'daki tatili dönüşü sonrası tahvil piyasalarında satış baskısı öne çıktığını kaydederek, altının ons fiyatında yön arayışının devam ettiğini ifade ettiler.

Orta Doğu'dan gelen haber akışı varlık fiyatlarını olumlu etkilemeyi sürdürmeye devam ederken, Hamas ve İsrail arasındaki mutabakatla Gazze'ye saldırıları 4 günlüğüne durduracak, esir takası ve insani yardıma imkan sağlayacak insani ara başladı.

Gram altında rekor üstüne rekor! Gram altında yükseliş devam ediyor...

GRAM ALTINDA REKOR SEVİYE 

Altının gram fiyatı, ons altın ve dolar/TL'de yaşanan artışlarında etkisi ile rekor üzerine rekor kırmaya devam ediyor. Tüm zamanların en yüksek seviyesini 1859 liraya taşıyan gram altın şu dakikalarda yüzde 0,78 primle 1859 liradan alıcı bulduğu kaydedildi. Aynı dakikalar itibarı ile çeyrek altın 3 bin 40 liradan, cumhuriyet altını 12 bin 440 liradan satılıyor.

Dün altının ons fiyatındaki artışa karşın dolar kurundaki gerilemeye paralel yatay bir seyir izleyen altının gram fiyatı, günü önceki kapanışının hemen üzerinde 1846 liradan tamamlamıştı. Altının ons fiyatı, yeniden kritik seviye olan 2000 doları aşarken; gram altın fiyatı, bu yükselişten aldığı destekle yeni zirvesini gördü ve böylelikle rekor seviyesine devam etti.

Altın almak isteyenler aman dikkat! Fiyatlar fırladı! 1 gram altın bugün ne kadar? 24 Kasım altın fiyatları

Merkez Bankası faiz kararı öncesi altın fırladı! Çeyrek altın resmen uçtu! 23 Kasım Perşembe altın fiyatları

Altın fiyatları rekor tazeledi! Ons altın 2 bin dolar! Gram altın ne kadar oldu? 22 Kasım Çarşamba altın fiyatları

 


Geri Dön