30 / 06 / 2024

Gram altında tüm zamanların zirvesi

Gram altında tüm zamanların zirvesi

Altın fiyatları, jeopolitik riskin etkisiyle yükselme hareketine devam ediyor. İşte haberin ayrıntıları...



Ons altın iki buçuk ayın zirvesine yakın işlem görürken; ons altın, gram altın ve dolar/TL'nin yükselmesinin faktörü ile yine tarihi rekorunu yeniledi. Piyasalar bugün Fed Başkanı Powell'ın konuşmasını takip edecek.

Piyaslar maalesef, İsrail ve Filistin arasında çatışmanın giderek büyümesine ve bölgeye de yayılmasına ilişkin endişeler artarken, yatırımcıların 'güvenli liman'lara sığunması devam ediyor Altının ons fiyatı, dünkü işlemlerde 1962 dolara kadar çıkarken iki buçuk ayın en yüksek seviyesini görürken, bugün de primli seyrini sürdürdü. Öte yandan 1957 dolara kadar tırmanırken sarı maden; saat 17.30 itibarıyla yüzde 0,19 yükselişle 1950 dolarda işlem gördü. Altının ons fiyatında teknik açıdan, 1970 ve 1990 dolar direnç, 1940 ve 1920 dolar destek konumunda seyrediyor

GRAM ALTINDA REKOR SEVİYE

Ons altın ve dolar/Türk Lirası'nın değerine göre hesaplanan altının gram fiyatında artış giderek devam ediyor. Gram altın, 1787 liraya kadar çıkarak tarihi rekorunu yaparken, ons altın ve dolar/Türk Lirası'nın primli seyrinden destek buluyor. Gram altın, Türkiye piyasalarının kapanış saati olan 17.30 itibarıyla yüzde 0,21 yükselişle  1755 liradan işlem gördü.

Öte yandan, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, bugün Türkiye saati ile 19.00'da New York Ekonomi Kulübü'nde ekonomik görünüme ilişkin değerlendirmeşlerde bulunacak. Powell'ın konuşmasında para politikasında izlenecek yol haritasına ilişkin mesajlar takip edilecek. Yapılacak açıklamalarla piyasalarda volatililenin artması bekleniyor.

Ayrıca para piyasalarındaki ücretlendirmelerde Fed'in gelecek ay politika faizini sabit tutacağı tahmin edildiği fakat sonraki iki toplantıya ilişkin faiz yükselişi beklentilerinin güçlendiğini kaydetti.

Gram altında tüm zamanların zirvesi

HANGİ ALTIN ZARAR ETMEZ

En iyi yatırım aracı gram altındır. Şöyle ki gram altın aldığınızda işçilik veya komisyon gib farklı konularda değer kaybı olmayacağı belirtildi. Bu sebeble Külçe altında işçilik veya komisyon ücreti alınmadığı gibi yüksek bütçeli yatırımlar için de daha güvenli bir yatırım aracı olarak görülüyor.

Elinde gram altını olanlar dikkat: Ünlü ekonomist önemli tarihleri verdi

Altın fiyatları tozu dumana kattı! Gram altın 1.825 TL oldu! Çeyrek, tam, Ata altın kaç TL? 18 Ekim 2023 altın fiyatları

Geri Dön