27 / 04 / 2024

Borsa günün ilk yarısında tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı!

Borsa günün ilk yarısında tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında 5.992,42 puanla tüm zamanların en yüksek seviyelerine çıktı.



Aktarılan son dakika detaylarına göre, Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, 5.992,42 puanla tüm zamanların en yüksek seviyelerini gördü ve saat 13.00 itibarıyla da önceki kapanışa göre 229,26 puan ve yüzde 3,98 değer kazancıyla 5.988,37 puan oldu. Verilen detaylara göre, toplam işlem hacmi 53,8 milyar TL düzeyinde gerçekleşti.

Paylaşılan bilgilere göre, ilk yarıda bankacılık endeksi yüzde 2,01 ve holding endeksi ise yüzde 3,44 oranında değer kazandı.

Borsa günün ilk yarısında tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı!

Yine verilen detaylara göre, tüm sektör endeksleri yükselirken, en çok kazandıran ise yüzde 7,53 ile ulaştırma oldu.

Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan analistler, küresel pay piyasalarında, ABD'de geçen hafta açıklanmış olan enflasyon verilerinin beklentilerin altında artış göstermesiyle risk iştahının arttığını dile getirdi.

Yine verilen son dakika detaylarına göre, öğleden sonra ABD'de imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksinin (PMI) takip edileceğini kaydeden analistler, teknik açıdan da BIST 100 endeksinde 6.000 seviyesinin direnç, 5.750 ve 5.600 puanın destek konumunda olduğunu dile getirdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön