27 / 04 / 2024

Borsa günün ilk yarısında tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı!

Borsa günün ilk yarısında tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı!

Yatırımcılar tarafından büyük bir merakla takip edilen Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında 6.803,37 puanla tüm zamanların en yüksek seviyelerine çıktı.



Yatırımcılar tarafından büyük bir merakla takip edilen Borsa günün ilk yarısında tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, BIST 100 endeksi, 6.803,37 puanla tüm zamanların en yüksek seviyelerini gördü ve saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 112,61 puan ve yüzde 1,68 değer kazancıyla 6.800,40 puan oldu. Toplam işlem hacmi 62,3 milyar TL düzeyinde gerçekleşti.

Borsa günün ilk yarısında tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı!

Paylaşılan detaylara göre, bankacılık endeksi yüzde 1,27, holding endeksi yüzde 1,08 oranında değer kazandı. Yine verilen detaylara göre, sektör endekslerinde en çok kazandıran yüzde 6,75 ile elektrik, tek gerileyen ise yüzde 0,71 ile menkul kıymet, yatırım ortaklığı şeklinde oldu.

Analistler konu ile ilgili olarak yaptıkları açıklamada küresel pay piyasalarının, ABD, Avrupa ve Japonya merkez bankalarının para politikası kararlarının açıklanacağı haftaya temkinli başladığını kaydederek, enflasyon ve resesyon ikileminin varlık fiyatları üzerindeki etkisinin devam ettiğini bildirdi.

Ayrıca bugün Japonya'da ve Avrupa'da açıklanan imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerinin kötü gelmesinin de resesyon endişelerini tetikleyebileceğini bildirdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön