12 / 09 / 2024

Gram altının 3 bin 200 TL olacağı tarih belli oldu! 

Gram altının 3 bin 200 TL olacağı tarih belli oldu! 

Altın piyasasının 18 Eylül için hazırlandığını söyleyen ALB Yatırım Başekonomisti Filiz Eryılmaz,  gram altının 3 bin 200 lira olacağı tarihi açıkladı.



Altın, Fed faiz kararına odaklanırken, ALB Yatırım Başekonomisti Filiz Eryılmaz,  piyasaki hareketliliği değerlendirdi. Eryılmaz, gram altında 3 bin 200 lira beklentisi olduğunu söyleyerek önemli açıklamalarda bulundu. 

PİYASALARIN GÖZÜ FED'TE!

ABD enflasyon verileri sonrası Fed beklentilerinin de değiştiğini belirten ALB Yatırım Başekonomisti Filiz Eryılmaz, piyasanın resesyon endişesine yönelik havayı soluduğuna vurgu yaptı. 

Altın için enflasyon verisinin kritik olduğuna dikkat çeken ALB Yatırım Başekonomisti Filiz Eryılmaz, ABD seçim yarışının da etkili olduğuna değindi. 

Haber7.com'da yer alan habere göre; Uzman Eryılmaz, enflasyonun beklentiye paralel gelmesiyle bir resesyonist durumun olmaması ile Fed’in 25 baz puan faiz indirebileceğini aktardı. 

Filiz Eryılmaz, dezenflasyon sürecinin başladığını fakat dikkat edilmesi gereken önemli kriterler olduğuna dikkat çekti. Piyasaların kısmi şahin tepki verdiğini belirten Eryılmaz, 125 baz puanın 100 baz puana çekildiğini de açıkladı.

Gram altının 3 bin 200 TL olacağı tarih belli oldu! 

ALTINDA ALIM FIRSATI!

Filiz Eryılmaz, 2025 yılı için Fed’in söylemleri ve yönlendirmelerinin de kritik olduğunu söyledi. Altın için şu anda alımın uygun olmadığını ifade eden Filiz Eryılmaz, gerilemelerin alım fırsatı oluşturduğunu açıkladı.

Gram altının ons altına paralel hareket ettiğini açıklayan Eryılmaz, ons altında yıl sonu beklentisinin 2 bin 600 /2 bin 700 dolar, gram altında ise 3 bin 100 /3 bin 200 TL seviyelerinde olduğunu ifade etti.

BORSA NEDEN DÜŞTÜ?

Son zamanlarda borsada yaşanan düşüşü değerlendiren ALB Yatırım Başekonomisti Filiz Eryılmaz, dün endeksin çok kritik seviyenin altında kapandığını söyledi. 

200 günlük ortalamanın altında kapanış olduğunu söyleyen Filiz Eryılmaz, borsadaki düşüşün sebeplerini açıkladı. Eryılmaz, borsada katalizörün olmadığını bilançoların istenilen şekilde gelmediğini ve büyüme rakamlarının baskı oluşturabileceğini aktardı.

Altın fiyatları yükseliyor! Yastık altında 1 gram altını bile olan yaşadı! 12 Eylül gram ve çeyrek altın ne kadar oldu?

Geri Dön