02 / 05 / 2024

Grand Mall'dan Türk markalara "mağaza aç" çağrısı!

Grand Mall'dan Türk markalara

Türk markalarının yurtdışı açılımı yabancı yatırımcıları da harekete geçirdi



Bulgar Orchid Development'a ait Grand Mall, gelecek hafta Türk markalarını AVM'sine çekmek için brief vermeye geliyor

Bulgaristan'ın en büyük kenti unvanını taşıyan 600 bin nüfuslu Varna'da faaliyet gösteren Orchid Development firmasına ait Grand Mall, gelecek hafta Türkiye'de vereceği brief'le Türk markalara, "Bulgaristan'a gel Grand Mall'da mağaza aç" çağrısı yapacak. Türkiye'de Platform Marka Danışmanlığı firması temsilciliğinde tanıtımını yapacak AVM, Varna'nın ana caddesi olan Vladislav Varnenchik Bulvarı'yla Andrey Saharov Caddesi'nin kesiştiği kavşakta yer alıyor. Toplam inşaat alanı 150 bin metrekare olan AVM'nin kiralanabilir alanıysa 50 bin metrekare. AVM'nin içinde anchor mağazalar olarak Carrefour 9 bin metrekare ile, Zara'nın sahibi Inditex Grubu ise 3 bin 200 metrekarelik mağazasi ile bulunuyor. AVM'de ayrıca 3 katta toplam 220 mağaza bulunuyor.

TALEP ORTADOĞU'YA
Ancak özellikle Ortadoğu ve Kuzey Afrika pazarlarına yönelen ve Türkiye'de AVM yatırımcı ve inşaat geliştirme firmalarının projeleri aracılığıyla yurtdışına açılan Türk markaları için Bulgaristan 600 bin nüfusu ile pek de cazip bir pazar değil. Bu yüzden de Bulgar firma bir hafta boyunca ikna turları atacak.

CARREFOUR VE INDİTEKS DE İÇİNDE
Varna'da faaliyet gösteren Grand Mall'da Türkiye'de de faaliyet gösteren Fransız Carrefour ve Zara'nın sahibi İspanyol Inditeks Grubu'nun da mağazaları bulunuyor.
Sabah/Pınar Çelik


Geri Dön