18 / 05 / 2024

Granitaş 2 yılda kapasitesini 1.5 milyon metrekare artırdı!

Granitaş 2 yılda kapasitesini 1.5 milyon metrekare artırdı!

Yurt genelinde yedi adet granit ocağı bulunan Granitaş, bu ocaklardan çıkardığı graniti kendine ait beş fabrikada işliyor. Granitaş Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sedef Sarısoy açıkladı.



Granitaş Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sedef Sarısoy, son iki yılda yaptıkları yatırımlarla yıllık kapasitelerini 1.5 milyon metrekare artırdıklarını bildirdi. Yurtdışında hedef pazarlarının Rusya, Türk cumhuriyetleri, Ukrayna, Romanya ve Irak gibi ülkeler olduğunu söyleyen Sarısoy, "Yurtiçinde de çeşitli illerde 19 adet doğal taş deposu kurarak, mermer esnafının ihtiyaçlarına yakından ve hemen cevap verip, hızlı bir yapı kurmayı hedefliyoruz" dedi. 



Granitaş'ın kendi ocaklarından çıkardığı granitlerin yanı sıra ithalat yoluyla gelen granitleri de mamul hale getirdiğini belirten Sedef Sarısoy, "Dokuz ülkeden çeşitli renk ve desende granit bloklarını ithal ederek fabrikalarımızda işliyoruz. İşlediğimiz ürünleri yurt içi ve dışındaki müşterilerimize sunuyoruz" dedi. Bilecik ve Kırşehir'de kurulu fabrikalarından ikisinin uluslararası ölçekte ve Avrupa standartlarında üretim yaptığını ifade eden Sarısoy, "Diğer tesislerimiz ise daha küçük ölçekli ve genelde peyzaj ile şehircüikte kullamlan granitler konusunda uzmanlaşmış fabrikalar" diye konuştu. 



Granitaş'ın yurt genelinde yeni ocak arayışlarını hız kesmeden sürdürdüğünü vurgulayan Sedef Sarısoy, yeni granit arayışlarının yanı sıra üretimde inovasyon çalışmalarının devam ettiğini aktardı. Sarısoy, "Yurtdışı fuar ile araştırma ziyaretlerimize de ara vermeden devam ediyoruz ve dünyadaki tüm yenilikleri yakından inceliyoruz. Bununla birlikte, şirketimizin bünyesinde bulunan Ar-Ge ekibimizin de doğal taşlarda yüzey şekilleriyle ilgili çalışmaları sürüyor" diye konuştu. 



Günümüze kadar genellikle cilalı kullanılan doğal taşların artık eskitilmiş, yakılmış, çekiçlenmiş, kumlanmış, su jetiyle pürüzlendirilmiş gibi birçok yüzey şekliyle pazara sunulduğuna işaret eden Sedef Sarısoy, "Tüm yüzeyde bu şekiller kullanılabiliyor. Bunun yanı sıra yüzey üzerinde bu şekillerle desenler yaparak da göze hoş gelen görüntüler elde edilebüiyor" ifadesini kullandı. 



"Çevre dostu binaların trendi giderek yükseldi" 

Gelecek nesillere yaşanır bir dünya bırakabilmenin önemli bir kavram haline geldiğine dikkat çeken Sedef Sarısoy, günümüzde çevre dostu binaların trendinin giderek yükseldiğini söyledi. Doğal taşlardan özellikle granitin, yeşil bina özellikleriyle birebir örtüştüğünü aktaran Sarısoy; "Yeşil binalarda, yapı içi iklimin muhafazası, minimum enerji tüketimi, ateşten etkilenmeme, periyodik bakım gerektirmeme, uzun ömürlü olma ve güneş ışınlarından etkilenmeme vazgeçilmez unsurlar" diye konuştu. 



Doğal taşların artık sadece evlerde mutfak, banyo tezgahlarında ve ıslak zeminlerde kullanılmadığına dikkat çeken Sedef Sarısoy, evlerin salonlarında ve yatak odalarında duvar kaplaması ve yer döşemesi şeklinde de kullanılmaya başladığını belirtti. Sarısoy, "Doğal taşlar dayanıklı ve bakımı kolay bir prestij malzemesi. Bu yönüyle de kullanımı giderek artıyor" dedi. 



Doğal taşların bu avantajları nedeniyle alternatif birçok kaplama malzemesinde doğal taş desenlerinin taklit edildiğini söyleyen Sedef Sarısoy, "Doğal taş desenli ürünler piyasada kendine yer aramaya başladı. Ancak, bu malzemelerin hiç biri gerçek doğal taş avantajlarını taşımıyor. Bundan dolayı da tüketici, taklit ürünlerden memnun değil" şeklinde konuştu. 



Mermer sektörünün çok hızlı büyüdüğünü ve bu nedenle sektörde yetişmiş kalifiye eleman sıkıntısı çektiklerine de değinen Sedef Sarısoy, "Mermercilik gelecek vaat eden bir sektör. Sıkıntılarımızı sırayla tespit ederek, eksiklerin giderilmesi için ihracatçı birlikleri ve Türkiye Mermer Doğaltaş ve Makinaları Üreticileri Birliğinin yaptığı çalışmalarla tedbirler alıyoruz" açıklamasını yaptı. Granitaş'ın üniversiteler ile işbirliği içinde olduğunu söyleyen Sedef Sarısoy, sektörün gelişmesi için yatırım yaptıklarını ve destek sağladıklarını ifade etti. Sarısoy, "Örneğin zaman zaman Milli Eğitim Bakanlığı ile ortak çalışmalar yaparak, sektörün yetişmiş eleman ihtiyacı için kurslar düzenliyoruz. Bu kursları bitiren ustalara Milli Eğitim Bakanlığı sertifikaları verilmesini sağlıyoruz" dedi. 



Dünya Sektör Araştırması


Geri Dön