27 / 04 / 2024

Kuş Cenneti'nde yaklaşık 1,5 milyon metrekare arazi kamulaştırılacak!

Kuş Cenneti'nde yaklaşık 1,5 milyon metrekare arazi kamulaştırılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yaptığı konuşmada, Kuş Cenneti'nde yaklaşık 1,5 milyon metrekare arazinin kamulaştırılacağını söyledi.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığında gerçekleştirilen İl Koordinasyon Toplantısı'nın ardından yaptığı konuşmada, Kuş Cenneti'nde yaklaşık 1,5 milyon metrekare arazinin kamulaştırılacağını söyledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Bakan Murat Kurum, kentsel dönüşüme önem verdiklerini dile getirerek, Balıkesir Büyükşehir Belediyesine bu konuda her türlü desteği vereceklerini söyledi.

Kuş Cenneti ile ilgili de çalışma başlatacaklarını söyleyen Murat Kurum, şu şekilde konuştu:

"Kuş Cenneti'nde yaklaşık 1,5 milyon metrekare arazi, bu arazilerin mülkiyetleri şahıs mülkiyetinde, büyükşehir belediyemiz vatandaşlarımıza bedelini ödemek karşılığında hazineyle takasını gerçekleştireceğiz ve bu alanı 'kesin korunacak alan' ilan ederek, buradaki Kuş Cenneti Milli Parkı'mızı hazine mülkiyetinde yüzyıllarca korunacak ve gelecek nesillerimize, çocuklarımıza aktaracağımız bir doğal alanı korumuş olacağız. Bisiklet yolu projemizi çok önemsiyoruz, 50 kilometre bisiklet yolu yapacağız. Bu kapsamda 10 milyon liralık projenin 5 milyon lirasını Bakanlık olarak hibe, kalan kısmını da büyükşehir belediyemize destek vereceğiz.

Sahillerimizde vatandaşımızın daha geniş alanda kullanabileceği projeler var. Ayvalık'ta gerekse Edremit'te vatandaşlarımızın sahil kullanımını engelleyen binaların kamulaştırılması dahil, buradaki düzenlemeler, yine buradaki sosyal ihtiyaçları büyükşehir belediyemizle birlikte bir proje gerçekleştireceğiz. Ayvalık bu noktada tarihi ve kültürel değerlerin yüksek olduğu bir şehir. Şehrin silüetine zarar verecek binaların kaldırılması, bu alandaki yürüyüş ve bisiklet yollarını yapacak ve hem Ayvalık'ta hem de Edremit'te gerçekleştiriyor olacağız."

 

Murat Kurum'dan kentsel dönüşüm açıklaması!


Geri Dön