28 / 04 / 2024

Gül İnşaat'tan Bakırköy'e 300 konutluk yeni proje!

Gül İnşaat'tan Bakırköy'e 300 konutluk yeni proje!

Gül İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gül, İstanbulda Kavaklı, Eyüp ve Bakırköyde projeye başlayacaklarını, bunların arasında Eyüppark projesine Katarlı bir firmanın tamamen ortak olmak istediğini söyledi



 Şehir merkezine döndü satışa çıkmamış projeye Katarlıdan teklif aldı

Gül,  Kiptaş  ve TOBBun arazileri için de hazırlandıklarını belirtti. Skyport, Metroport, Loca İstanbul, Otoport ve Yeşilköy Konakları gibi projeleri hayata geçiren, inşaat sektöründe 30 yılı aşkın tecrübesi bulunan Gül İnşaat, sektörün hareketleneceği ve bir çok projenin satışa çıkacağı Ramazan sonrasına yeni projeleriyle hazırlanıyor. Merkezi bölgelerde butik projeler gerçekleştirdiklerini, şimdi ise şehrin içine doğru yöneldiklerini söyleyen Gül İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gül, İstanbulda Kavaklı, Eyüp ve Bakırköyde projeye başlayacaklarını, ayrıca hazırlandıkları ihaleler olduğunu da belirtti. Gül, 2 yıl önce Loca İstanbul projemiz için Suudi Arabistanlı bir şirketten teklif almıştık. Yeni projemiz Eyüpparkı da henüz satışa sunmadan Katarlı bir şirket projenin tamamına ortak olmak için teklif getirdi. Şu anda görüşmelerimiz sürüyor dedi.

Bakırköye 300 daire

Bu yıl içinde yeni projelerin tamamını satışa sunacaklarını söyleyen Ali Gül, hazırlandıkları projeler hakkında şu bilgileri verdi: Bu yıl Silivri yakınlarındaki Kavaklıda Kavaklıpark projesine başlayacağız. Bunun yanı sıra şehrin içinde doğru toplanmaya başladık. Bakırköyde adliyenin karşısında 150 milyon dolarlık 300 daireden oluşacak bir projemiz var. Bu projeyi kat karşılığı inşa edeceğiz. Güneşlide de görüştüğümüz yerler var.

Eyüpparka teklif geldi

Eyüppark projesinin ise çarşı ve üzerinde konuttan oluşacağını ifade eden Ali Gül, 80-100 mağazalı bir alışveriş merkezi ve 50 bin metrekarelik konut olacak. Daire sayılarını henüz netleştirmedik çünkü tiplere karar vermedik. Bu proje henüz netleşme aşamasında ve Katarlı bir şirket tamamına ortak olmak istiyor. Tekliflerini bize getirdiler, görüşmelerimizi yapıyoruz diye konuştu.

Hedefte ihaleler var

Yeni projeler için araştırmalarına devam ettiklerini ifade eden Ali Gül, konut alanındaki ihalelere de hazırlandıklarını belirtti. Gül, şunları söyledi: Kiptaşın Bayrampaşa Cezaevinin yerinde yapılacak konut projesinin ihalesine hazırlanıyoruz. Ayrıca Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin 2007de KDV hariç 392 milyon liraya satın aldığı Zeytinburnundaki 73 bin metrekarelik arazi için teklif verdik. Burada 1 milyar liralık bir proje yapılması planlanıyor.

Rekabet yerine birleşiyoruz

Gül İnşaat, Ali Güle ait bir şirketken, sektörde Gül ailesinden amca çocuklarının ayrı şirketleri de bulunuyor. Her şirketin kendi başına büyük işlere imza attığını dile getiren Ali Gül, şöyle devam etti: Hacmi büyük işleri yaptığımız zaman hepimiz birleşip Gül Proje adında çalışıyoruz. Ortaklık söz konusu olduğunda bu birliğin kapısı çalınıyor. TOBB ve Kiptaşın işiyle ilgili onlar teklif verirse, ayrı kalmak yerine konsorsiyum işi yapıyoruz. Aramızda yazılı bir kural yok ama etik olarak var. Birbirimizle rekabet edeceğimiz noktada birleşiyoruz.

8 yıllık kira kaybımız var

ŞU anda üzerinde Metroport projesinin bulunduğu araziyi 1997 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesinden aldıklarını hatırlatan Ali Gül, şunları anlattı: Arazinin yüzde 25i belediye, yüzde 75i de bizimdi. Ayrıca metro istayonunun Bakırköyden Bahçelievlere gelen hattının inşaatını da biz yaptık. 97 yılında metro inşaatına 6-7 milyon dolar harcadık. Belediyeler değiştikçe, yüzde 25 payı az buldular. Yeniden paylaşıma gidildi. Canımızı çok yaktılar. Biz burayı 1997de aldık ama 3 yıl önce faaliyete geçti. 2000de bitirmiş olabilirdik. Buradan 8 yıllık kira kaybımız var. Şu anda alışveriş merkezinden aylık 600 bin lira, rezidanstan da 300 bin lira kira gelirimiz var. Bugünün hesabıyla 86 milyon lira kaybımız oluyor. Cebimizden çıkan değil ama cebimize girecek bir parayı kaybetmiş olduk.

Metroportu da Avrupalılar istedi

METROPORTa da son bir yıl içinde Avrupadan 3-4 satın alma teklifinin geldiğini ancak şartların uyuşmadığını dile getiren Ali Gül, Metroport Alışveriş Merkezi başlangıçta iyi başlamadı ancak şimdi iyi bir seyri var. Bahçelievler Metrobüs durağının açılması ziyaretçiyi de çok artırdı. Şu anda marka eksiklerimizi tamamlamaya çalışıyoruz. Yüzde 95 doluluğa ulaştık, boş yerler de Ramazan bayramına doğru dolacak diye konuştu.

Loca İstanbulda yaşam başladı

GÜL İnşaatın Bahçeşehirde inşa ettiği Loca İstanbul projesinde ise yaşam başladı. 1+1den 6+1e kadar tamamı güney cepheli 160 dairenin olduğu Loca İstanbul rezidans hizmeti sunuyor. Projede sadece 2 adet bulunan penthouse daireler 300 metrekare net kullanımda donatıldı. Güney cephesinde gölet manzaralı residenceın yanı sıra 65 mağaza, 20 home-office ya da 3 bin metrekarelik AVM bulunuyor.
Hürriyet


Geri Dön