27 / 04 / 2024

Gülaylar Grup, İstanbul'da şehir otelciliği yapacak!

Gülaylar Grup, İstanbul'da şehir otelciliği yapacak!

Gülaylar Grup, Haramidere'de kuracağı outlet köyüne ABD'de 120 outletin sahibi bir fonu ortak yapmak için el sıkıştı. İki ortak 2012'de projeye başlayacak



Gülaylar Group'un, New York'taki Woodbury Common Premium Outlets'ten model alarak Haramidere'de 300 dönümlük bir araziye kuracağı alışveriş köyüne ABD'li bir fon ortak oldu. 2012'de projeye başlayacaklarını belirten Gülaylar Grup İcra Kurulu Başkan Yardımcısı İlhan Gülay, "İnşaatı bu yıl planlıyorduk ama hem izinlerin alımı hem de dünyadaki ekonomik kriz biraz frene basmamıza neden oldu. Ortak olarak ABD'de 120 outleti olan bir fonla el sıkıştık. Yüzde 50-50 olarak gelecek yıl içinde inşaata başlıyoruz" dedi. 100-120 villanın inşa edileceği proje kapsamında her villada bir markanın mağazası olacak. 250 milyon dolar yatırımın öngörüldüğü projede hazırgiyim, gıda, teknoloji gibi sektörler ayrı sokaklarda faaliyet gösterecek.

ŞEHİR OTELCİLİ ĞİNE GİRİYOR
Gayrimenkul yatırımlarına lojistik alanlarını da dahil etmeye başladıkları bilgisini veren Gülay, Gebze'den sonra Haramidere'de de bir lojistik merkezi yatırımı yaptıklarını söyledi. Marmaris'teki 5 yıldızlı otel markası Elegance'ı İstanbul'a taşıyacaklarını belirten Gülay, İstanbul'da 4 ve 5 yıldızlı şehir otelciliği yapmak istediklerini söyledi. Gülay, "Taksim, Elmadağ ve Haliç taraflarında arazi bakıyoruz. 2012- 2013 gibi bu işe de başlamış oluruz" dedi.

'MİLLETİ FABRİKA BAHÇESİNDE BEKLETMİYORUZ'
Geçen yıl ihraç fazlası ürünlerini yüzde 70'e varan indirimlerle sattıkları Fırsat Günleri'nin bu yıl ikincisini City's AVM'de yapmaya hazırlandıklarını belirten İlhan Gülay, yıl bitmeden üçüncüsünü ise İçerenköy Carrefour'da yapacaklarını söyledi. "Biz fabrika bahçelerinde milleti perişan etmiyoruz. Müşterinin ayağına gidiyoruz. Starcity'de yaptığımız organizasyonda 5 milyon 300 bin liralık ciro yaptık. City's AVM'den de aynı ciroyu bekliyoruz. Bu rakam 5 mağazanın 1 yıllık cirosuna eşit" diye konuştu.
Sabah/Pınar Çelik


Geri Dön