30 / 04 / 2024

Güllüoğlu Erbil'de iki şube açtı!

Güllüoğlu Erbil'de iki şube açtı!

Kurtlar Vadisi Irak filminin oyuncularından Gürkan Uygun, Erbil Valisi ile birlikte Güllüoğlu Baklavaları'nın şubesini açtı



Irak pazarına hızlı giren Baklavacı Güllüoğlu, Erbil'de iki şube birden açtı. Erbil'in 60'lık caddesi üzerinde açılan Güllüoğlu şubesi, baklava ve kafe konseptiyle bölge halkına hizmet verecek. Açılışa Erbil Valisi Nevzat Hadi, Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Güllü, Gürkan Uygun, Güllüoğlu Erbil şubesini açan Zafer Azmanoğlu ile davetliler katıldı. Dizide Polat Alemdar'ın sağ kolu olan Memati rolünde oynayan Gürkan Uygun'a Erbilliler yoğun ilgi gösterdi. 

Açılışa Gürkan Uygun'un katılacağını duyan hayranları saatler öncesinden 'Memati'yi beklemeye başladı. Hayranları oyuncu ile fotoğraf çektirmek için yarışınca izdiham oluştu. Bu nedenle zor anlar yaşayan Memati, çareyi Güllüoğlu Erbil Şubesi'nin üst katına çıkmakta buldu. Hayranlarının kendisine gösterdiği ilgiden dolayı memnuniyetini dile getiren Memati, "Çok şükür burada da sevenimiz var. Burada gösterilen sevginin Türkiye'den çok farkı yok. Türk şirketleri sayesinde bölge 5 yıl sonra çok gelişecek." dedi. Erbil Valisi'ne dönen Uygun, "Vali bey siz bile bölgenizi tanıyamayacaksınız. Bizim Türk firmaları biraz daha hızlı çalışır." ifadelerini kullandı. Erbil'i Türkiye'nin herhangi bir şehrinden farklı görmediğini belirten Uygun, "Ortadoğu'da yaşayan insanları, yüzleri bile aynı. Kardeş kardeş yaşamak en güzeli. Tarihimiz bile ortak neredeyse. İnsanlar aynı, davranışlar aynı, gelenekler bile aynı, birlikte oluşturulan bir kültür, coğrafya-tarih insanlar neredeyse aynı." şeklinde konuştu.

Güllüoğlu Baklavaları'nın sahibi Nejat Güllü ise, Türk kültürünü ve mutfağını dünyaya en iyi şekilde tanıtmayı hedeflediklerini söyledi. Güllü, "Kalite, kalite ve kalite diyoruz. Kalite ve Türk misafirperverliğiyle sunacağımız hizmetimiz ile bölge halkı birbirinden lezzetli tatlılarımızı çok beğenecek.'' şeklinde konuştu. Katar'dan yayın yapan bir kanalın Arapça dublajla verdiği Kurtlar Vadisi, tüm eleştirilere rağmen bölgede en çok izlenen dizi. Erbil'de de diziye olan ilgiyi tespit eden Güllüoğlu, bu yüzden açılış için Memati'yi oynayan Uygun'u davet etmiş.
Zaman/M. Alihan Hasanoğlu

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Memati, Kuzey Irak'ta baklavacı açılışı yaptı

Irak'ta yasaklı olan "Kurtlar Vadisi-Irak" filminin oyuncularından Gürkan Uygun, Kuzey Irak'ın başkenti Erbil'de Güllüoğlu baklavalarının şube açılışına katıldı. Erbil'in Şêstmetri caddesi üzerindeki Güllüoğlu şubesinin açılışında, Erbil Valisi Nevzat Hadi ve Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Güllü de hazır bulundu. Erbil'i Türkiye'nin herhangi bir şehrinden farklı görmediğini belirten Gürkan Uygun, "Ortadoğu'da yaşayan insanların yüzleri bile aynı. Kardeş kardeş yaşamak en güzeli. Tarihimiz ortak nerdeyse. İnsanlar aynı, davranışlar aynı, gelenekler bile aynı, birlikte oluşturulan bir kültür, coğrafya, tarih, insanlar neredeyse aynı" diye konuştu.
Sabah


Geri Dön