28 / 04 / 2024

Güllüoğlu'nun Almanya'daki fabrikasının temeli 2017'de atılacak!

Güllüoğlu'nun Almanya'daki fabrikasının temeli 2017'de atılacak!

Faruk Güllüoğlu, yurtdışında atağa kalktı. Faruk Güllüoğlu, Almanya’nın Bochum kenti yakınlarında 2017 yılı başında temelini atacağı bir fabrika kurarak Avrupa’nın göbeğinde üretime başlamaya hazırlanıyor.



Yurtiçinde 66, yurtdışında da 3 şubesiyle faaliyet gösteren Faruk Güllüoğlu, Almanya’nın Bochum kenti yakınlarında 2017 yılı başında temelini atacağı bir fabrika kurarak Avrupa’nın göbeğinde üretime başlamaya hazırlanıyor. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Güllü, “Antep baklavasının AB tarafından tescil edilen ilk Türk ürünü olmasıyla Türk tatlı çeşitlerine yurtdışında kademeli olarak büyük bir ilgi oluşmaya başladı. Avrupa Bakanlığı’nın da yaptığı ciddi takiple alınan bu karar, bizim Avrupa’da yolumuzu açtı. Fabrikanın yatırım tutarı 4.5 milyon Euro olacak” dedi.


Almanya’daki fabrikanın önemine değinen Faruk Güllü, “Almanya’nın kuzeyinde yer alan Bochum şehrindeki temaslarımızı ve araştırmalarımızı tamamladık. 2017’nin 2’nci yarısında burada üretime başlamayı planlıyoruz. Almanya’daki ilk Faruk Güllüoğlu mağazasını da yine aynı dönemde hizmete açacağız. Bu mağazamızı Dortmund, Duisburg ve Essen’de açacağımız mağazalar izleyecek. Almanya’da farklı bir konsepti başarılı bir şekilde uygulamak için cazip bir ortam bulunuyor. Buradan hareketle, rekabette farklılaşma elde etmek için, Almanya’da seçilen hedef kitlelere Osmanlı, Türk ve dünya mutfağından hiç tatmadıkları lezzetlerle, Faruk Güllüoğlu’nun geleneksel ürünleri ile hitap etmek üzere yerinde taze taze üretimle hizmet vermeyi hedefledik” dedi.


100 MAĞAZA HEDEFİ

Faruk Güllü, “Geleneksel restoran ve kafe adını verdiğimiz 2 tip konseptimizle Almanya’da da franchise vereceğiz. 2020 yılında Almanya’da 30-40 adet mağaza büyüklüğüne, 10 yıl içinde ise100 mağazaya ulaşmayı hedefliyoruz” açıklamasını yaptı.


Hürriyet



Haber Vatan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Faruk Güllüoğlu, Almanya’da 4.5 milyon euroya baklava fabrikası kuracak. Şirketin Başkanı Faruk Güllü, “Bochum’da kurulacak üretim tesisiyle Almanya ve Benelüks ülkelerine baklava tattıracağız” dedi.


 

BAKLAVACI Faruk Güllüoğlu, yurt dışında büyüme planını hayata geçirmeye başladı. Yurtiçinde 66, yurt dışında da 3 şubesiyle faaliyet gösteren Faruk Güllüoğlu, Almanya’da 2017 yılının başında yaklaşık 4.5 milyon euroluk yatırımla fabrika kuracak. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Güllü, “Almanya’nın kuzeyinde yer alan Bochum şehrindeki temaslarımızı ve araştırmalarımızı tamamladık. 2017 yılının başında fabrikamızın temellerini attıktan sonra yılın ikinci yarısında burada üretime başlamayı planlıyoruz. Almanya’daki ilk Faruk Güllüoğlu mağazasını da yine aynı dönemde hizmete açacağız. Bu mağazamızı Dortmund, Duisburg ve Essen’de açacağımız mağazalar izleyecek. Almanya’da 2020 yılına kadar 40 civarında, 10 yıl içinde ise 100 mağazaya ulaşma hedefimiz var” dedi.

 

Almanya’daki tesisle 250 kişiye istihdam sağlayacaklarını kaydeden Güllü, markalı ürünlerinin Avrupa’daki zincirlerde satıldığını da belirtti. Güllü, şöyle konuştu: “Yılbaşından bu yana 9 binden fazla şubesi bulunan Alman kökenli Kaufland zincir mağazaları, 1.000’den fazla şubesi bulunan REWE Group bünyesinde yer alan Billa ve Balkanlar’ın zincir mağaza gruplarından Konzum gibi dev perakende noktalarında ürünlerimiz markamızla satılıyor. Yine Hırvatistan menşeli Plodine zincir mağazalarının 75 mağazasında 12 çeşit ürünümüz satılmaktadır. İsviçre kökenli Otto’s zincirinin de 100 civarında mağazasında Faruk Güllüoğlu ürünleri satılıyor. Interspar, Balkan menşeli Ultra Gros Group ve Ledo ile görüşmeler de sürüyor.” 

 

İstihdam 2 bine ulaşacak

 

2015 yılında yüzde 25 büyüdüklerini ifade eden Faruk Güllü, şöyle konuştu: 

 

“2015 yılında 132 milyon TL ciro yaptık. Çalışan sayımız 1.800’e ulaştı. İstihdamı bu yıl 2 bine çıkarmayı hedefliyoruz. Bu yıl Ankara’da üretim tesisi kurup İç Anadolu Bölgesi’nde büyümek istiyorduk. Burada iyi bir iş ortağı arayışımız sürüyor. Sonra  İzmir  planımız vardı ama İzmir’i Ankara’dan daha önce devreye alıp Ege Bölgesi’ne daha önce gireceğiz. Akdeniz Bölgesi’nde 3 mağaza daha açacağız. İstanbul’da da 3 mağaza açacağız.”

 

ABD’li Wal-Mart ile ön görüşmelerin olumlu sonuçlandığını belirten Faruk Güllü, denetime yönelik çalışmaların ardından şirketin Orta Amerika’daki mağazalarında baklava ve lokum satılacağını söyledi.


Vatan



Haber Milliyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Baklava devi Faruk Güllüoğlu, Türkiye’deki mağazalaşma atağını sürdürürken rotayı yurtdışına da çevirdi. Almanya’da baklava üretim tesisi kurmak için hazırlık yapan marka, 100 restorana yetecek kadar üretim yapmayı planlıyor.


Faruk Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Güllü, şu anda Azerbaycan’da 2, Kıbrıs’ta 1 tane olmak üzere yurtdışında 3 restoranları bulunduğunu belirterek, Almanya’da üretim tesisiyle 2017 yılında yurtdışında atılıma geçeceklerini söyledi.

Yeni kafe restoran konsepti geliştiren Faruk Güllüoğlu, bu konseptte tatlı yanında yemek ve içecek açısından da geniş bir menü oluşturdu. 


Almanya’da bu yeni mağaza konseptiyle yayılmak istediklerini dile geiren Güllü, “Kuzeybatı’da Düsseldorf’a yakın bulunan Bochum kentine yaptığım seyahatte bölgenin ticaret ve sanayi odası başkanlarıyla görüşmem sonrasında bu yatırım fikri ortaya çıktı. Onlar kesinlikle markamızı şehirlerinde görmek istiyorlar. Her türlü arsa ve yatırım teşvikini veriyorlar. Biz de üretim için hazırlık yapıyoruz. 2017 ikinci çeyreği itibariyle tesisimizi kuruyor olacağız. Mağaza için de franchise vereceğiz” bilgisini paylaştı.


100 mağazaya üretim

Güllüoğlu’nun Almanya Bochum’daki tesisi 5 bin metrekare üzerine inşa edilecek. 4.5 milyon euro yatırımla hayata geçirilecek olan üretim tesisinde 10 yıllık süreçte 100 mağazaya yetecek kadar üretim kapasitesine ulaşılması hedefliyor. Faruk Güllü, Kuzeybatı Almanya’nın 40 milyonluk nüfusuyla potansiyel vaat ettiğini anımsatarak, şunları söyledi: 

“Belçika ve Avusturya sınırına yakın bir bölge. Biz 100 mağazayı besleyecek üretim yapmak istiyoruz.”


Ekip hazırlığı

Faruk Güllüoğlu’nda Almanya yatırımı için şimdiden ekip hazırlığı yapılıyor. Faruk Güllü, üretimde hammaddede fıstık harici diğer içeriği Almanya’dan sağlayacaklarını belirtti. Güllü, Almanya’dan sonra Amerika, Suudi arabistan ve Kuveyt gibi ülkelere de açılmak istediklerini dile getirdi.


Mağaza atağında


Güllüoğlu’nun Türkiye’de mağaza sayısı 68’e ulaşmış durumda. Güllü, yapım aşamasındaki 7 restoranın daha yolda olduğunu belirterek, Antalya’da beş tane restoran açılacağını, İstanbul’a yakın şehirler yanında İzmir ve  Ankara  mağazalarının da yolda olduğunu aktardı. 


Faruk Güllü, başta baklava olmak üzere tatlı tüketiminin zirve yaptığı Ramazan ayı için de şimdiden hazırlıklara başladıklarını belirterek, “Yaz aylarında tatlı tüketimi düşüyor ama Ramazan’ın yaza denk gelmesi sektörü hareketlendiriyor. Baklava satışları iki katına çıkarken cirolarımız yüzde 60 artıyor. Ramazan için iki ay öncesinden hazırlanıyoruz” dedi. 


Milliyet


Geri Dön