Altın & Gümüş

Gümüş fiyatları Filistin-İsrail çatışmalarının ardından yükselişe geçti!

Gümüş fiyatları Filistin-İsrail çatışmalarının jeopolitik riskleri artırmasıyla birlikte güne yükselişle başladı. 9 Ekim 2023 gümüş fiyatları ne kadar? Bugün gümüş fiyatları kaç TL? 9 Ekim Pazartesi gümüş fiyatları...

Gümüş fiyatları yatırımcıların odağında olmaya devam ediyor. Gümüş, hafta sonu Hamas’ın sürpriz operasyonu sonrasında başlayan Filistin-İsrail çatışmalarının ardından yükselişe geçti. 

Enflasyon ve resesyon ikilemi geçen hafta yeniden varlık fiyatları üzerinde etkili olmaya başlasa da hafta sonu artan jeopolitik riskler özellikle emtia fiyatlarını hareketlendirdi. Çatışmaların daha da artacağı ihtimali, risk algısının yüksek seyretmesine neden olurken riskin artması yatırımcıları yeniden güvenli liman olan altın ve gümüşe yöneltmeye başladı. Altın ve gümüş fiyatları bugün pik yaptı.

 

ALTIN VE GÜMÜŞTE SON DURUM!

Bu kritik gelişmelerle birlikte, altının onsu sabah saatlerinde yüzde 1 artışla 1850 dolara yükseldi.  Gram altının fiyatı 1647 TL’den satıldı. Çeyrek altın ise bugün 2 bin 841 TL satış fiyatıyla işlem gördü. Cumhuriyet altını ise 11 bin 433 TL’den satışa sunuluyor. 

Altınla birlikte bir diğer değerli metal olan gümüş fiyatlarında da artış meydana geldi.  Ons gümüş yüzde 0,4 yükselişle 21,68 dolardan işlem görürken gümüşün gramı 19,41 TL’den satılıyor. 

ALTIN VE GÜMÜŞ YÜKSELMEYE DEVAM EDECEK Mİ?

Bu gelişmelerin ardından uzmanlardan altın ve gümüşle ilgili tahminler gelmeye başladı.  ABD merkezli yatırım şirketi Spartan Capital Securities’in baş piyasa ekonomisti Peter Cardillo, bu durumun insanların portföylerinde neden altına ihtiyaç duyduğunun iyi bir örneği olduğunu belirtti. Uluslararası çalkantılara karşı mükemmel bir korunma yöntemi olduğunu belirten ekonomist, yükselişlerin olacağının sinyalini verdi. 

Öte yandan Mevcut siyasi krizin ‘altında güvenli liman alımına yönelik panik talebini’ tetiklediğini söyleyen Phillip Nova’nın kıdemli piyasa analisti Priyanka Sachdev ise, “Hazine tahvili getirileri ve dolar, ABD ekonomisinin dayanıklılığı sayesinde yükseliş eğilimini sürdürüyor. Bunlar, faiz getirisi olmayan altındaki yükselişi sınırlamaya devam edecek” dedi.

Avustralya merkezli Fat Prophets analisti David Lennox ise İsrail’de meydana gelen krizin altına prim kazandırdığını ancak daha büyük kazanımların ancak bölgede tansiyonun daha fazla yükselmesiyle olabileceğini söyledi.

İslam Memiş'ten o yatırımcılara yüreği ağza getiren açıklama: Bir sabah batma ihtimaliniz çok yüksek!

'Altın fiyatları ne zaman yükselecek?' sorusuna Hatice Kolçak'tan net yanıt geldi!

Altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü! Yükseliş resmen başladı! 9 Ekim Pazartesi canlı altın fiyatları