27 / 04 / 2024

Gümüşhane Şiran'ın çehresi kentsel dönüşümle değişecek!

Gümüşhane Şiran'ın çehresi kentsel dönüşümle değişecek!

Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak, ilçesiyi modern bir kent haline getirmek için çalışmaların hızla sürdüğünü söyledi. Başkan Altıparmak, ilçenin çehresinin kentsel dönüşümle değişeceğini söyledi.



Altıparmak, yaptığı açıklamada, ilçeden göçü önlemek için konut ürettiklerini, hala da konut üretiminin sürdüğünü kaydederek, "Yapılan bu çalışmaları yeterli bulmuyoruz. Amacımız, modern ve çağdaş bir yaratmaktır. Bu nedenle de kentsel dönüşüm çalışmalarını başlattık" dedi. 


4 MİLYON LİRA İSTİMLAK BEDELİ 

Başkan Altıparmak, daha önce Belediye hizmet alanı olarak planlanan ve kamulaştırmaları tamamlanan Hacıoğlu ve Ciroğlu mahallelerinin yıkımlarına başlandığını belirterek, şunları kaydetti: "Şuana kadar 4 milyon lira istimlak bedeli ödendi. 2017 yılı içerisinde istimlak alanları daha da genişletilecektir. Hacıoğlu ve Ciroğlu mahallelerde yıkım tamamlandıktan sonra ilçemizin geleneksel mimarisine konutlar yapılacaktır. Bu çalışmalarımız sırasında vatandaşlarımıza bazı rahatsızlıklar verilmiş olabilir. Vatandaşlarımızın bizi olumlu karşılayacaklarına inanıyoruz. Sadece belediye olarak değil, tüm Şiranlı hemşerilerimle birlikte güzel, modern, çağdaş ve yaşanılabilir bir Şiran hepimizin hedefidir." 


Gümüşhane Olay


Geri Dön