01 / 05 / 2024

Gümüşhane Şiran'ın çehresi kentsel dönüşümle değişiyor!

Gümüşhane Şiran'ın çehresi kentsel dönüşümle değişiyor!

Gümüşhane Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak, "Şiran Belediyesi olarak, ilçemizin çehresini değiştirmek, çok daha güzel hale getirmek için gece gündüz çalışıyoruz. Şiran için çok projemiz mevcut. Bu projelerimizi etap etap gerçekleştiriyoruz" dedi.



Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak, "Şiran Belediyesi olarak, ilçemizin çehresini değiştirmek, çok daha güzel hale getirmek için gece gündüz çalışıyoruz. Şiran için çok projemiz mevcut. Bu projelerimizi etap etap gerçekleştiriyoruz" dedi. 


Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) kapsamında hazırlanan proje ile bilgi veren Başkan Altıparmak, "Gümüşhane Evleri Geleceğe Taşınıyor projesi içerisinde bir tane butik otel, kadın yaşam merkezi, bir tane de müzik, kütüphane ve sergi alanı olarak kullanacağımız üç ayrı binamız var. Bu binalarımızla birlikte ilçemizde sosyal alanlar kurmak istiyoruz. Vatandaşlarımızın kalabilecekleri otel, kadınlarımızın rahatlıkla dinlenebilecekleri, bir araya gelebilecekleri bir binamız olmasını planladık. Ayrıca kurulacak olan müzik, sergi ve kütüphane salonları ile vatandaşlarımıza sosyal ve kültürel yönden de hizmet vermek istiyoruz" diye konuştu. 


Göçü Önledik, Nüfusumuz Arttı 


Şiran Belediye Başkanı Altıparmak, yaptıkları ve yapmayı sürdürdükleri konutlarla birlikte göçü önlediklerini ve Şiran nüfusunun arttığını vurgulayarak, şöyle devam etti: "Şu anda ikinci konut projemiz devam ediyor. Bunların 54 dairesini vatandaşlara teslim etik. 2 aya yakın bir zamanda da 30 daire daha teslim edeceğiz. Kalan 50 daireyi de gelecek yıl teslim edeceğiz. Bövlece toplam konut sayımız 230u bulacak. Şu ana kadar elimizde kalan konutumuz olmadı. Hatta şu anda kaba inşaatı süren dairelerimizin de çoğu satılmış bulunmaktadır. Biz bü konutları yaparken hem göçü önledik hem de vatandaşımızı konut sahibi yapmış olduk. 135 metrekare olan bir daireyi 115 bin liraya belediye olarak satışını gerçekleştiriyoruz." 


ÖNCELİK ALTYAPI OLDU


Altıparmak, gazetemize yaptığı açıklamada, altyapısı tamamlanmamış bir kentin modern, çağdaş ve yaşanılabilir bir kent olmasından bahsetmenin mümkün olmadığını belirterek, "Belediye başkanlık görevine başladığım ilk gün ilçemizin altyapısını hedef olarak belirledik. Bugün Şiran'da bir alt yapı sorunu olduğundan artık kimse söz edemez. Kanalizasyon, içme suyu ve diğer alt yapı çalışmalarını tamamladık. Kurduğumuz atık su tesisi ile Şiran Çayının kirlenmesinin önüne geçtik" açıklamasında bulundu. 


GELECEĞİN ŞİRAN'I İÇİN ÇALIŞIYORUZ


Yapılan bu altyapı çalışmaları ile yeni yapılacak olan modernize çalışmalarının ardından yolların sürekli kazılmak zorunda kalmayacağını da ifade eden Altıparmak, "Belediyeciliğin temeli, sistemli ve koordineli çalışmalardır. Bu sayede hem maddiyattan hem iş gücünden kazanır, aynı zamanda da halka mağduriyet yaşatmamış olursunuz. Biz bu bilinçle çalışıyoruz. Biz geleceğin Şiran'ı için çalışıyoruz" diye konuştu. 


KENTSEL DÖNÜŞÜM


Başkan Altıparmak, 150 dekarlık bir alanda kentsel dönüşüm çalışmalarını da başlattıklarını ifade ederek şunları kaydetti: "İlçemizdeki kentsel değişimi hayata geçirmek için öncelikle dosyamızı hazırladık. Belediye ve kamu yararı gördüğümüz alanların da projesini çıkarttık. Şu anda bu alanlarda yıkıma başladık. Arkasından da ihalelerimizi yapacağız. Şu ana kadar 4 milyona yakın istimlak parası ödedik. Bir aya kalmaz ilk ihalemizi yaparak kentsel dönüşüm için binalarımızın yapımına başlayacağız. Bu kentsel dönüşüm içerisinde DOKA kapsamında hazırladığımız, "Gümüşhane Evleri Geleceğe Taşınıyor' projemizi de bu kentsel dönüşüm içerisinde hayata geçireceğiz." 


Turizmi Çok Önemsiyoruz

Şiran Belediye Başkanı Altıparmak, turizmin Şiran'ın olmazsa olmazlarından olduğunu ifade ederek, "Gümüşhane'nin doğal güzellikleri açısından en güzel görünüme sahip olan Tomara Şelalesi bizim için büyük önem taşıyor. Her yıl binlerce insanın görmek için akın ettiği Tomara Şelalesi, ilçemizin en önemli turizm kaynağıdır. Belediye olarak Tomara Şelalesi'ni görmeye gelen yerli ve yabancı turistlerin dinlenmesi ve ilçemizi tam olarak görebilmesi için de Seyrantepe'ye Evliya Çelebi Seyrangahı ve Sosyal Tesislerini yaptık. Seyrantepe'deki bu çalışmamızla yetinmeyip şimdi de tamamlanmak üzere olan Tomara Şelalesinin bir örneğini de ilçemize yapıyoruz. Ziyaretçiler ilçemizi bu güzel tepeden seyretme zevkini tadacaklar" diye konuştu. 


Gümüşhane Olay 


Geri Dön