18 / 07 / 2024

Gün içinde giriş yapan Suriyeliler, Gaziantep İslahiye'de spor salonuna yerleştirildi!

Gün içinde giriş yapan Suriyeliler, Gaziantep İslahiye'de spor salonuna yerleştirildi!

Reyhanlı'dan ülkeye giriş yapan, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 688 Suriyeli, gün içerisinde minibüslerle İslahiye'ye getirildi




Hatay'ın Reyhanlı ilçesinden Türkiye'ye giriş yapan Suriyeliler, Gaziantep'in İslahiye ilçesindeki spor salonuna yerleştirildi. 

İslahiye Kaymakamlığınca Beyler Mahallesi'ndeki spor salonunda kendileri için hazırlanan mekanlara yerleştirilen Suriyeliler için yeni yatak ve yorganlar getirildi, ayrıca yemek çadırı kuruldu.  İslahiye Devlet Hastanesi'nden getirilen sağlık görevlileri de salona yerleştirilen Suriyelileri sağlık kontrolünden geçirdi.  Türk Kızılayı ekipleri ise salonun bulunduğu bölgeye mobil uydu haberleşme sistemi kurdu. İlçe Müftülüğünden 5 din görevlisi de tercüman olarak Suriyelilerin kaldığı salonda görev yapmaya başladı.  Suriyelileri İslahiye'ye getiren minibüs şoförlerinden Ahmet Umcu,  Reyhanlı'dan 688 kişiyi ilçeye getirdiklerini söyledi.  Ülkelerinden traktörlerle Türkiye sınırına gelen Suriyelilerin iyi durumda olmadığını ifade eden Umcu, ''Hepsi kötü durumdalar. Aralarında çocuklarda var'' diye konuştu.  Reyhanlı'dan sabaha karşı 228 Suriyeli, İslahiye'ye getirilmişti.    A.A.    

Geri Dön