28 / 04 / 2024

Bakan Özhaseki duyurdu: 10 gün içinde tüm kentsel dönüşüm çalışmaları açıklanacak!

Bakan Özhaseki duyurdu: 10 gün içinde tüm kentsel dönüşüm çalışmaları açıklanacak!

Kanine Toplatısı sonrası açıklama yapan  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 10 gün içinde ülke genelindeki tüm kentsel dönüşüm çalışmalarının açıklanacağını duyurdu. 



Türk,ye'de meydana gelen deprem sonrası başta İstanbul olmak üzere ülke genelinde kentsel dönüşüm çalışmları hız kazandı. Uzun zamnadır kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiğini belirten  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 10 gün içinde ülke genelindeki tüm kentsel dönüşüm çalışmalarını açıklayacağını duyurdu. 

ÜLKE GENELİNDEKİ KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARI 10 GÜN İÇİNDE AÇIKLANACAK!

İstanbul depremi için yapılan hazırlıkların 1 hafta 10 gün içerisinde açıklanacağını belirten Özhaseki, şu ifadeleri kullandı; "Cumhurbaşkanı’nın kentsel dönüşümle ilgili konuşmasında yer var. Bir sunum yaptık. İstanbul’u özellikle hazırlayabilmek adına 1 hafta 10 gün içinde tüm projeleri açıklayacağız. Depremi millet unutmak istiyor ancak deprem unutturmuyor kendisini. Aşağıdan bir sallıyor." dedi. 

Bakan Özhaseki duyurdu: 10 gün içinde tüm kentsel dönüşüm çalışmaları açıklanacak!

YENİ KENTSEL DÖNÜŞÜM YASASINDA NELER VAR?

Yeni kentsel dönüşüm yasası ile ilgili bazı kritik maddeler şu şekilde;

Mevcut yasaya göre bir yapının kentsel dönüşüme sokulabilmesi için hisseleri oranında maliklerin en az üçte ikisinin çoğunluğunun rızası gereiyor.  Teklife göre ise maliklerin tamamının muvafakatiyle sürdürülmesi gereken tüm iş ve işlemler, hisseleri oranında maliklerin salt çoğunluğu ile aldığı karara göre yapılacak.

Afet riski gözetilerek yapılacak kentsel dönüşüm işini yapmak amacıyla Kentsel Dönüşüm Başkanlığı kuruldu. Başkanlık, riskli yapıların tespitini resen yapabileceği gibi süre vererek maliklerden ya da kanuni temsilcilerinden de talep edebilecek. 

Riskli yapıların yıktırılması için, bu yapıların maliklerine 90 günü aşmayacak şekilde süre tanınacak. Bu süre içinde yapı, malik tarafından yıktırılmadığı durumda yapının idari makamlarca yıktırılacağı bildirilecek. Başkanlık, tespit, tahliye ve yıktırma iş ve işlemlerini de uygulayabilecek. 

Kayserililere yeni konut müjdesi! Kayseri'de 648 konutun temeli iki gün sonra atılıyor! 

Yeni kentsel dönüşüm yasasında öne çıkan 7 madde! Cumhurbaşkanı Erdoğan'da açıkladı!


 


Geri Dön