27 / 04 / 2024

Günay Erdem kimdir?

Günay Erdem kimdir?

Uluslararası nitelikte bir ofis niteliği taşıyan Erdem Mimarlar’ın sahiplerinden biri olan Mimar Günay Erdem kimdir? Günay Erdem ne zamandan beri bu işin içinde? Günay Erdem hangi işlere imza attı?



Günay Erdem kimdir?

Günay Erdem, 1978'de Bulgaristan Şumnu doğumlu. 1989'da Türkiye'ye yerleşen Mimar Günay Erdem, bugün Erdem Mimarlar’ın sahiplerinden biri.


Günay Erdem, 2001 yılında Gazi Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nden mezun oldu. 2006 yılında ODTÜ Mimarlık Bölümü'nde yüksek lisansını tamamladı. 2006 yılında AÜ Peyzaj Mimarlığı Anabilim Dalı'nda başladığı doktora çalışmalarına devam etmektedir. 


1998 yılında, kardeşi Sunay Erdem ile ortaklaşa Erdem Mimarları'ı kurdular. Hem yurtiçi, hem yurtdışında, bir çok mimari ve kentsel tasarım projeleri gerçekleştirdi. Birçok projesi ulusal ve uluslararası mimari dergilerde yayınlandı. 


Ulusal-uluslararsı yirminin üzerinde ödülün yanısıra, 2010 Yılı II. Ulusal Peyzaj Mimarlığı Ödülleri Yılın Üstin Başarı Ödülü, 2010 Yılı 12. Ulusal Mimarlık Ödülleri, Fikir Sunum Dalında Başarı ödülü sahibidir. 


Günay Erdem, Türkçe, İngilizce, Bulgarca, Rusça, Makedonca ve diğer Slav dillerini bilmektedir.


Erdem Mimarlar

Erdem Mimarlar, çağdaş mimarlık, peyzaj mimarlığı ve kentsel tasarım alanında öncü ve uluslararası bir tasarım ofisidir.


Firma iki ortak- Günay Erdem ve Sunay Erdem tarafından yönetilmekte ve uluslararsı kadrosu ile faliyet göstermektedir. Mimarlar, peyzaj mimarları, şehir plancıları, endüstriyel tasarımcılar, grafik tasarımcılar ve araştırmacıların multidisipliner ekipler halinde çalışırlar.


Erdem Mimarlar’ın yakın zamanda bitirmiş olduğu projeler arasında Sığacık Teos Marina(2010), İzmit Seka D100 Tüneli Üstü Kentsel Tasarım Projesi(2009), Salmakis Resort Hotel Peyzaj Projesi(2008) bulunur.


Sunay Erdem ve Günay Erdem’in çalışmaları yurtiçi ve yurt dışında birçok ödül kazanmıştır.


Yerkürenin tamamına projeler üreten Erdem Mimarlar, Avrupa'da (Türkiye, Ankara), Kuzey Amerika'da (USA, New York) , ve Asya’daki( Birleşik Arap Emirlikleri, Dubai) ofislerini açmışlardır.


Sunay Erdem kimdir?
New York'un yeşil ikiz kuleleri Sunay ve Günay Erdem mimar kardeşlerden!
Erdem Mimarlar'ın Icelandic Nehri Köprüsü hayata geçiyor!




Geri Dön