27 / 04 / 2024

New York'un yeşil ikiz kuleleri Sunay ve Günay Erdem mimar kardeşlerden!

New York'un yeşil ikiz kuleleri Sunay ve Günay Erdem mimar kardeşlerden!

Yıl 2030'u gösterse apartmanda yaşam kültürü nasıl olur? Buna cevap bulmak için New York'ta düzenlenen 'Hayatı Apartmanda Düzenlemek' adlı yarışmada Türk mimar kardeşler Sunay ve Günay Erdem, birinci oldu



Onları zirveye taşıyan proje 'Yeşil İkiz Kuleler' oldu. Genç mimarların amacı, apartman yaşamlarındaki gereksizlikleri kaldırıp daha az maliyetli ve basit bir yaşam oluşturmak. Bunun için seçilen 32 metrekarelik dairede kompakt bir yaşam öngörülüyor. Daire, sabah ev sakinleri uyanıp kahvaltılarını yaptıktan sonra gerektiğinde ofis mekânına dönüşüyor, gece ise tekrar aile yaşam ünitesi haline geliyor. 


Mimarlardan Günay Erdem, tasarladıkları 'Yeşil İkiz Kuleler' ile dünya standartlarının üstünde bir anlayışı benimsetmeye çalıştıklarını belirtiyor. Erdem, aile geleneklerini ve ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak özel konut ve işyeri tipolojileri geliştirdiklerini ifade ediyor. Gelecek 20 yılda insanların doğaya daha da çok özlem duymaya başlayacağına dikkat çeken Günay Erdem, bu nedenle metropol şehirlerde azalan yeşil alanı geri getirmek istediklerini dile getiriyor. Erdem Mimarlar, Reykjavik, Vancouver ve Riverton'dan sonra New York projeleri ile son iki yıl içerisinde Kuzey Amerika'da üçüncü, dünya genelinde dördüncü birincilik ödülünü aldı.


ZAMAN


Geri Dön