08 / 05 / 2024

New York Yeşil İkiz Kuleler

New York Yeşil İkiz Kuleler

Yıl 2030'u gösterse apartmanda yaşam kültürü nasıl olur? Buna cevap bulmak için New York'ta düzenlenen 'Hayatı Apartmanda Düzenlemek' adlı yarışmada Türk mimar kardeşler Sunay ve Günay Erdem, birinci oldu

Mozilla Firefox’un kurucu ortağı Blake Ross, New York'tan 251 milyon TL'ye ev aldı!

Web tarayıcısı Mozilla Firefox’un kurucularından biri olan Blake Ross, yeni bir gayrimenkul yatırımına imza attı ve New York'ta yer alan çevre dostu bir rezidanstan ev aldı. Ross, 233 metrekarelik eve 251 milyon TL (8,25 milyon dolar) ödedi. İşte o evin özellikleri...

New York'ta kiralık ofis sayısı artışta!

İnşaat şirketleri birçok yeni ofis inşa ederken New York’taki kiralık ofis sayıları her geçen gün artış gösteriyor.  New York’taki ofis piyasasında toparlanma sürecinde yeşil ışık yandı.

Gisele Bündchen ve Tom Brady New York’taki evlerini sattı!  

Amerikalı futbol oyuncusu Tom Brady ve eşi Gisele Bündchen, New York'ta bulunan apartman dairelerini 271.8 milyon TL'ye satışa çıkardı.

Hadise New York’ta 3 bin dolara ev kiraladı!

Kız kardeşleriyle ABD'ye giden Hadise otelde 3 kişi oda kiralamak yerine New York’ta bir aylığına 3 bin dolara ev kiraladı.

Modelpan, New York Build’de tanıtıldı!

Modelpan, New York Build’de görücüye çıktı. Yüksek ısı ve ses yalıtımı sağlayan yapısı ile tüm gözleri üzerine topladı.

Decathlon’un Antalya Muratpaşa mağazasına LEED Yeşil Bina Sertifikası!

Türkiye’de 19 spor mağazası bulunan Decathlon’un Antalya Muratpaşa mağazası; Amerika Yeşil Binalar Konseyi tarafından verilen Gümüş LEED sertifikasını, ‘LEED FOR NEW CONSTRUCTION/yeni yapı kategorisinde almaya hak kazandı.

Via Properties, New York'ta AVM aldı!

TÜRKİYE'DE Viaport Asia, Vialand, Viaport Marina ve Viaport Venezia projeleriyle tanına Via Properties, Florida'daki Lake Square Mall'un ardından New York'taki Rotterdam Square Mail adlı alışveriş merkezi aldı.

Eryap Grup, New York’a özel tur düzenledi!

Yalıtım sektöründe lider markaların üreticisi olan Eryap Grup, bölge bayileri için ABD’ye 6 günlük bir seyahat düzenledi. Ekip New York’ta NBA maçı seyretti, Central Park’ta tur attı.

MÜSİAD New York şubesi açıldı!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği New York şubesi, düzenlenen törenle açıldı. Olpak, MÜSİAD'ın üye kabulünde banka hesabı yerine adayların iş çevrelerindeki itibarlarına baktıklarını dile getirdi.

Kaş New York Times'ın muhteşem yerler listesinde!

ABD'nin New York Times gazetesi, 2015 yılı için okurlarına yönelik hazırladığı gezginler listesinde Türkiye'den sadece Antalya'nın Kaş ilçesi yer aldı.

New York’ta Gayrimenkul Yatırımları Semineri Türkiye'de!

ABD gayrimenkul piyasasının deneyimli isimlerinden Keller Williams New York City Bölge Müdürlüğü Danışmanı Aylin Coleri, “ New York’ta Gayrimenkul Yatırımları Semineri ” için Türkiye’ye geliyor.

Nef New York’ta ofis açtı!

Timur Holding markası Nef, yurtdışına taşınıyor. İlk ofislerini New York’a açtıklarını belirten Nef Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur, Nef markasını dünyaya tanıtmayı hedeflediklerini söyledi. Şirket ikinci ofisi de Dubai’ye açacak…

New York Fries, ilk restoranı Ataşehir'de açıyor!

Kanada'nın ünlü patates markası New York Fries, Türkiye'ye geldi. İlk restoran, Azerbaycan'ın en büyük kuruluşlarından Ardaq Group'un bünyesinde Ataşehir Brandium'da açılıyor. Mekan 6 Eylül'de hizmete girecek...

New York Yeşil İkiz Kuleler Haberi

New York Yeşil İkiz Kuleler

Onları zirveye taşıyan proje 'Yeşil İkiz Kuleler' oldu. Genç mimarların amacı, apartman yaşamlarındaki gereksizlikleri kaldırıp daha az maliyetli ve basit bir yaşam oluşturmak. Bunun için seçilen 32 metrekarelik dairede kompakt bir yaşam öngörülüyor. Daire, sabah ev sakinleri uyanıp kahvaltılarını yaptıktan sonra gerektiğinde ofis mekânına dönüşüyor, gece ise tekrar aile yaşam ünitesi haline geliyor. 


Mimarlardan Günay Erdem, tasarladıkları 'Yeşil İkiz Kuleler' ile dünya standartlarının üstünde bir anlayışı benimsetmeye çalıştıklarını belirtiyor. Erdem, aile geleneklerini ve ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak özel konut ve işyeri tipolojileri geliştirdiklerini ifade ediyor. Gelecek 20 yılda insanların doğaya daha da çok özlem duymaya başlayacağına dikkat çeken Günay Erdem, bu nedenle metropol şehirlerde azalan yeşil alanı geri getirmek istediklerini dile getiriyor. Erdem Mimarlar, Reykjavik, Vancouver ve Riverton'dan sonra New...