09 / 05 / 2024

New York\'un yeşil ikiz kuleleri

New York\'un yeşil ikiz kuleleri

Yıl 2030'u gösterse apartmanda yaşam kültürü nasıl olur? Buna cevap bulmak için New York'ta düzenlenen 'Hayatı Apartmanda Düzenlemek' adlı yarışmada Türk mimar kardeşler Sunay ve Günay Erdem, birinci oldu

Dünyaca ünlü o çift New York'ta ev arıyor! 

'Bennifer' olarak anılan Hollywood'un ünlü çifti Jennifer Lopez ve Ben Affleck, New York'ta ev arayışın başladı.

Mozilla Firefox’un kurucu ortağı Blake Ross, New York'tan 251 milyon TL'ye ev aldı!

Web tarayıcısı Mozilla Firefox’un kurucularından biri olan Blake Ross, yeni bir gayrimenkul yatırımına imza attı ve New York'ta yer alan çevre dostu bir rezidanstan ev aldı. Ross, 233 metrekarelik eve 251 milyon TL (8,25 milyon dolar) ödedi. İşte o evin özellikleri...

İflas bayrağını çeken gayrimenkul devi New York'un dev gökdeleni Chrysler Binasını satışa çıkardı!

Gayrimenkul devi Signa geçtiğimiz günlerde iflas bayrağını çekmişti. Chrysler Binası'nın sahibi olan şirkete Avusturya mahkemesi, New York City gökdelenindeki hisselerini satma emri verdi.

Suryapı Yeşil Mavi Maltepe'de son 1+1 fırsatı!

Suryapı tarafından, İstanbul’un en değerli lokasyonlarından biri olan Maltepe'de yükseliyor. Suryapı Yeşil Mavi Maltepe'de son 1+1 fırsatı için satışlar devam ediyor. Peki Suryapı Yeşilmavi 1+1 konut fiyatı ne kadar?

İstanbul'un 10 ilçesinde yabancı nüfusu yüzde 20'ye ulaştı! Bazı mahallelerde 25 farklı ülkeden sığınmacı var! 

İstanbul'un 10 ilçesinde yabancı nüfusu yüzde 20'ye ulaşmış durumda. Esenyurt, Küçükçekmece, Başakşehir, Bağcılar, Avcılar, Bahçelievler, Sultangazi, Esenler, Zeytinburnu ve Fatih'te  20-25 farklı ülkeden gelen sığınmacı var. 

Yeşil İnci Villaları 2'de son fırsat! Yüzde 50 peşin kalanı 12 ay taksit fırsatıyla!

Yeşil İnci Villaları, Yeşil Vadi tarafından,  İstanbul’un her geçen gün değerine değer katan ilçesi Silivri’de inşa ediliyor. Yeşil İnci Villaları 2'de son fırsat villanın satışı devam ediyor.

Serdar Bilgili, ABD'deki emlak yatırımlarını hızlandırdı! New York'taki 88 katlı 278 metrelik gökdelenin ortağı oldu! 

ABD’de ortaklarıyla 3.5 milyar dolardan fazla proje geliştiren işadamı Serdar Bilgili, yeni projeler için düğmeye bastı. Bilgili, ünlü gayrimenkul kralı Davide Bizzi ile ortaklık kurdu ve 88 katlı 278 metre uzunluğundaki New York’un en fazla kata sahip 4’üncü gökdeleninin ortağı oldu.

ŞOK’ta yüzlerce indirim bir güne sığdı! Yeşil zeytin 27 TL’ye, pilavlık pirinç 17 TL’ye, borcam tencere 100 TL’ye düştü!

ŞOK’un 4 Mayıs tarihli indirimli aktüel ürünler kataloğu fiyat listesi resmi internet sitesinden paylaşılırken yeşil zeytin 27 TL’ye, pilavlık pirinç 17 TL’ye, borcam tencere 100 TL’ye düştü. İşte ŞOK 4 Mayıs 2023 fiyat listesi...

ŞOK’ta ayın son indirimleri! Tost peyniri 55 TL’ye, yeşil mercimek 25 TL’ye Jif tüm yüzeyler jel 39 TL’ye çakıldı!

ŞOK’un 29 Nisan tarihli indirimli aktüel ürünler kataloğu fiyat listesi resmi internet sitesinden paylaşılırken, tost peyniri 55 TL’ye, yeşil mercimek 25 TL’ye Jif tüm yüzeyler jel 39 TL’ye düştü. İşte fiyat listesi ŞOK 29 Nisan 2023...

İstanbul'un o ilçesindeki 60 yıllık binalar depreme dayanıklı çıktı! Uzmanlar zemin konusunda uyardı! 

İstanbul’un sakin, düzenli ve yeşil bölgesi Ataköy de bazı eski binalar depreme dayanıklı çıkarken, Prof. Dr. Cenk Yaltırak zemin ile ilgili uyarılarda bulundu. İşte ayrıntılar...

New York'ta kiralık ofis sayısı artışta!

İnşaat şirketleri birçok yeni ofis inşa ederken New York’taki kiralık ofis sayıları her geçen gün artış gösteriyor.  New York’taki ofis piyasasında toparlanma sürecinde yeşil ışık yandı.

New York’taki 260 milyon dolarlık Little Island parkı ziyaretçilere açıldı!

ABD'nin New York kentinde 260 milyon dolarla hayata geçirilen Little Island parkı ziyaretçilere açıldı. Park ziyaretçiler tarafından yoğun ilgiyle karşılaşıyor. 

New York'un milyarderler sokağında artık evsizler de yaşayacak!

New York Eyalet Temyiz Mahkemesi, olay yaratan bir karar verdi. Manhattan’da milyarderlerin sokağı olarak bilinen bir alanda şuanda kapalı olan ve kullanılamaz vaziyette bulunan tarihi Savoy Oteli’nin evsizler için sığınma evi olarak kullanılmasını reddeden bir alt mahkemenin kararını bozdu.

New York\'un yeşil ikiz kuleleri Haberi

New York\'un yeşil ikiz kuleleri

Onları zirveye taşıyan proje 'Yeşil İkiz Kuleler' oldu. Genç mimarların amacı, apartman yaşamlarındaki gereksizlikleri kaldırıp daha az maliyetli ve basit bir yaşam oluşturmak. Bunun için seçilen 32 metrekarelik dairede kompakt bir yaşam öngörülüyor. Daire, sabah ev sakinleri uyanıp kahvaltılarını yaptıktan sonra gerektiğinde ofis mekânına dönüşüyor, gece ise tekrar aile yaşam ünitesi haline geliyor. 


Mimarlardan Günay Erdem, tasarladıkları 'Yeşil İkiz Kuleler' ile dünya standartlarının üstünde bir anlayışı benimsetmeye çalıştıklarını belirtiyor. Erdem, aile geleneklerini ve ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak özel konut ve işyeri tipolojileri geliştirdiklerini ifade ediyor. Gelecek 20 yılda insanların doğaya daha da çok özlem duymaya başlayacağına dikkat çeken Günay Erdem, bu nedenle metropol şehirlerde azalan yeşil alanı geri getirmek istediklerini dile getiriyor. Erdem Mimarlar, Reykjavik, Vancouver ve Riverton'dan sonra New...