29 / 04 / 2024

İstanbul'un 10 ilçesinde yabancı nüfusu yüzde 20'ye ulaştı! Bazı mahallelerde 25 farklı ülkeden sığınmacı var! 

İstanbul'un 10 ilçesinde yabancı nüfusu yüzde 20'ye ulaştı! Bazı mahallelerde 25 farklı ülkeden sığınmacı var! 

İstanbul'un 10 ilçesinde yabancı nüfusu yüzde 20'ye ulaşmış durumda. Esenyurt, Küçükçekmece, Başakşehir, Bağcılar, Avcılar, Bahçelievler, Sultangazi, Esenler, Zeytinburnu ve Fatih'te  20-25 farklı ülkeden gelen sığınmacı var. 



Türkiye, 2011 yılından bu güne iç savaştan kaçan Suriyelilerin sığındığı ülke konumuna geldi. Suriyelilerin kitlesel göçünün yanı sıra binlerce Afganistanlı, Pakistanlı ile Afrika ülkeleri vatandaşları da Türkiye'ye geliyor. 

Gayrimenekul alımı karşılığında vatandaşlık verilmesi de Türkiye'yi bu açıdan ülkeler arasında gözbebeği yapmış durumda. 

Sözcü Gazetesi'nden Batuhan Serim'in haberine göre; 2016 yılından beri göç haritası üzerinde çalışan CHP İstanbul eski Milletvekili Gürsel Tekin çarpıcı ayrıntılar paylaştı.

İstanbul un 10 ilçesinde yabancı nüfusu yüzde 20 ye ulaştı! Bazı mahallelerde 25 farklı ülkeden sığınmacı var!  

NÜFUSLARI YÜZDE 20'Yİ BULDU 

Yalnızca İstanbul'un 39 ilçesinin 10'unda ve 54 mahallede yabancı nüfusu yüzde 20'yi buldu. 

Esenyurt, Küçükçekmece, Başakşehir, Bağcılar, Avcılar, Bahçelievler, Sultangazi, Esenler, Zeytinburnu ve Fatih olacak şekilde toplam 10 ilçe ile yabancı nüfusunun Türk vatandaşlarının nüfusunun yüzde 20'sine yükseldiği 54 mahalle yabancı kaydına kapatılmış halde. 

Dünyanın en kalabalık şehirleri arasında olan 16 milyonluk megakent İstanbul'da resmi rakamlara göre, 1 milyon 200 bin yabancı yaşıyor. Kaçak göçmenler de eklendiğinde rakam 2 milyonu geçiyor. 

CHP İstanbul eski Milletvekili Gürsel Tekin, konuyla ilgili çarpıcı rakamları tek tek paylaştı. 

1. En çok sığınmacı Esenyurt'ta bulunuyor. Esenyurt'ta sanayi yoğunluğu olduğu için nüfus orada birikmiş durumda. Farklı ülkelerden 200-250 bin kişi yaşıyor. 

2. Fatih ve Zeytinburnu ilçelerinde de yüksek sığınmacı nüfusu bulunuyor, yoğun şekilde sektöründe çalışıyorlar. Fatih'te bazı mahallelerde 20-25 farklı ülkeden gelen sığınmacı bulunuyor. 

3. Merter, Bahçelievler ve Sultangazi'de tekstil sektöründe çok yoğun şekilde sığınmacı çalışıyor. 

İstanbul un 10 ilçesinde yabancı nüfusu yüzde 20 ye ulaştı! Bazı mahallelerde 25 farklı ülkeden sığınmacı var! 

Gürsel Tekin, açıklamasında "İstanbul gerçekten sorunlu, sıkıntılı. Emniyetin tedbirlerini görüyoruz ama bu sadece emniyet tedbirleri ile çözülecek bir mesele değil" ifadelerine yer verdi ve İstanbul'da derdin de sorunun da çok olduğunun altını çizdi. 

"İstanbul'un birçok semtinde demografi tamamen değişmiş durumda. Aksaray'da Afrikalı, Arap ve Özbekler yoğun olarak yaşıyor" diye konuşan Tekin, semtte hamalından esnafına, dükkan çalışanından dilencisine kadar hemen hemen herkesin yabancı uyruklu olduğunun altını çizdi. Aksarayda, Türkçe dükkan tabelası görmek bile pek mümkün değil. 

Tekin, açıklamasında "Fatih'te tarihi bir iş merkezinin zemin katında yer alan Afrika Pazarı ise sık sık sosyal medyada gündeme geliyor.  Afrika'dan getirilen meyveler, sebzeler, bakliyat, atıştırmalıklar ne ararsanız bulabileceğiniz pazarda, Türk ve Afrikalı esnaf yan yana satış yapıyor" ifadelerini kullandı ve hem esnafın hem de müşterilerin büyük kısmının Afrikalı olduğuna, kendi dillerinde konuştuklarına dikkat çekti. 

Evi ve arsası olanlar sizi ilgilendiriyor! Bunu yapanlar gayrimenkullerini güvene alıyor! Aman bir şey olmaz demeyin...

Belediye otel, akaryakıt, ticaret ve depolama alanı imarlı beş arsa satacak!

Fed'in faiz kararı öncesi dolar/TL de sınırlı yükseliş devam ediyor!


Geri Dön