28 / 04 / 2024

Serdar Bilgili, ABD'deki emlak yatırımlarını hızlandırdı! New York'taki 88 katlı 278 metrelik gökdelenin ortağı oldu! 

Serdar Bilgili, ABD'deki emlak yatırımlarını hızlandırdı! New York'taki 88 katlı 278 metrelik gökdelenin ortağı oldu! 

ABD’de ortaklarıyla 3.5 milyar dolardan fazla proje geliştiren işadamı Serdar Bilgili, yeni projeler için düğmeye bastı. Bilgili, ünlü gayrimenkul kralı Davide Bizzi ile ortaklık kurdu ve 88 katlı 278 metre uzunluğundaki New York’un en fazla kata sahip 4’üncü gökdeleninin ortağı oldu.



Beşiktaş’ın eski yöneticilerinden iş insanı Serdar Bilgili'nin, ABD’de önemli bir ortaklık kararı aldığı gündeme geldi. 

Galataport’un da ortaklarından olan Bilgili Holding Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Bilgili, ABD’de gerçekleştirdiği milyar dolarlık gayrimenkul yatırımlarını tüm hızıyla sürdürecek. 

Patronlar Dünyası'ndan Gökmen Mert Kural'ın aktardığına göre, Kuzey Amerika’nın en büyük emlak krallarından Michael Shvo'dan ayrılan  Serdar Bilgili, bu defa Bizzi - Partners ile ortaklık kararı verdi. İki ortak, hm ABD’de hem de Avrupa’da bazı projelere imza atacak. 

ABD’li şirketin sahibi Davide Bizzi, Serdar Bilgili ile ilgili yaptığı açıklamasında "İş dünyasında aynı kültüre, aynı görüşe, aynı tutuma ve aynı değerlere sahibiz" ifadelerine yer verdi. 

Bilgili ve Bizzi ortaklığı da New York’ta önemli bir projeyle start aldı. Bilgili, Bizzi’ye ait Manhattan’da 125 Greenwich caddesinde yer alan 88 katlı 278 metre uzunluğundaki gökdelene azınlık ortağı şeklinde girdi. Bina, gökdelenler şehri New York’un kat bakımından 4’üncü, uzunluk açısından da 26'ncı yapısı olma özelliğine sahip.

10 sene önce Rafael Vinoly tarafından tasarlanan binaya ortak olan Bilgili ile Bizzi arasındaki ilişki de uzun seneler öncesine dayanıyor. Bizzi ile Bilgili, New York'ta aynı binada oturuyor. 

Serdar Bilgili, ABD deki emlak yatırımlarını hızlandırdı! New York taki 88 katlı 278 metrelik gökdelenin ortağı oldu! 

Serdar Bilgili, Bizzi'nin Miami Beach'te geliştirmekte olduğu bir ofis mülkü de dahil olacak şekilde gelecekteki tüm projelerde ortak olmayı hedefliyor. Ayrıca Miami'de ve Los Angeles'ta yeniden geliştirmeyi umdukları bazı ofis mülklerinde de daha çok fırsatı arayışındalar. İtalya'da da projeleri olan Bizzi, projelerine Bilgili’yi de dahil etmek istiyor. İkili, otel de dahil olacak şekilde Avrupa'ya yatırımda bulunmayı planlıyor. 

SERDAR BİLGİLİ 3.5 MİLYAR DOLARLIK BİNA YATIRIMI YAPMIŞTI 

Bilgili Holding Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Bilgili, ABD sahnesine ilk defa 2018 yıllarında arkadaşı Michael Shvo ile ortaklık kurarak girdi. Alman emeklilik fonu BVK'nın desteğiyle Bilgili ve ortağı Shvo, Deutsche Finance America ile büyük bir satın alma işine girdi. 

Söz konusu ortaklık ile 711 Beşinci Cadde'deki Coca-Cola Binasını, 685 Beşinci Cadde'deki eski Gucci genel merkezini, San Fransisco’daki Transamerica Piramidi, Chicago'nun simgesel yapısı "Big Red" Beverly Hills'teki Mandarin Oriental Residences'ın alanını satın aldılar. 

Fakat ortaklar birbirleriyle çatıştı ve Bilgili, Shvo'ya dava açtı. Bilgili ve ortaklarının gerçekleştirdiği yatırımların tutarı 3.5 milyar doları aşmıştı. Genelde satın alma yapan Chicago’da 333 Wabash adresindeki Big Red adı verilen ofis binasını 370 milyon dolar bedelle, 48 katlı Transamerica gökdelenini de 700 milyon dolar bedelle satın aldı. 

Arsa alacaklara müjde:  TOKİ  İstanbul,  İzmir  ve Ankara'da uygun fiyata arsa satacak! 48 ay vadeli ucuz arsa fırsatı!

65 yaş üzeri toplu ulaşımda yeni formül: 65 ila 75 yaşındakiler indirimli, 75 yaş üzeri ücretsiz!

Bakan Işıkhan, Ocak 2024 memur zam oranını açıkladı! Memurlar şimdi bakın! İşte o rakam...


Geri Dön