27 / 04 / 2024

Bakan Işıkhan, Ocak 2024 memur zam oranını açıkladı! Memurlar şimdi bakın! İşte o rakam...

Bakan Işıkhan, Ocak 2024 memur zam oranını açıkladı! Memurlar şimdi bakın! İşte o rakam...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kamu toplu sözleşme sürecinde son noktayı koydu. Işıkhan, tüm kamu görevlilerine Ocak 2024'te yüzde 40-45'e yakın bir zam artışı olacağını açıkladı. İşte ayrıntılar...



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kamu toplu sözleşme süreci ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. Işıkhan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğinde sürdürülen . Dönem Kamu Toplu Sözleşme Hizmet Kolları İmza Töreni'nde değerlendirmeler yaptı. 

Bakan Vedat Işıkhan, konuya ilişkin "Türkiye Yüzyılı'na yakışan bir başlangıç yapmış olduk. Tabii gönlümüzden geçen, mali haklar konusunda da genel bir uzlaşma olsaydı çok daha iyi olurdu" ifadelerini kullandı. 

Kamu görevlileri ve emeklilerinin, 2024 ve 2025 yıllarını kapsayan, mali ve sosyal haklarını içeren görüşmelerin, kısmi de olsa uzlaşmayla sonuçlanmasından duyduğu memnuniyeti işaret eden Bakan Işıkhan, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ile sendika başkanları ve temsilcilerine, süreci titizlikle, anlayış ve nezaket çerçevesinde sürdürdükleri için teşekkürlerini iletti. 

Bakan Işıkhan, Ocak 2024 memur zam oranını açıkladı! Memurlar şimdi bakın! İşte o rakam...

Bakan Vedat Işıkhan, söz konusu açıklamasında, bu süreçte herkesin yoğun mesai harcadığının altını çizerek, "Haklarınızı helal edin çünkü aslında bu süreç iyi geçti, çok fazla tartışma yaşamadan sosyal diyaloğu da geliştirerek, birbirimizi daha iyi tanıyarak, iletişim kalıplarımızı ve sınırlarımızı bilerek çok iyi bir süreç geçirdiğimizi düşünüyorum" diye konuştu. 

Zam oranı yüzde 40-45'e yakın olacak 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde AK Parti hükümetlerinin hiçbir kamu görevlisini, çalışanı, esnaf, çiftçi, emekliyi enflasyona ezdirmediğine vurgu yapan Bakan Işıkhan, "Zaten Ocak 2024'te yüzde 40-45'e yakın bir zam artışı olacak tüm kamu görevlilerimize. Bence bu çok önemli bir rakam" açıklamasında bulundu. 

Işıkhan, sorunların çözülmesi amacıyla müdahalede bulunan, inisiyatif alan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkürlerini iletti. 

Bakan Işıkhan, Ocak 2024 memur zam oranını açıkladı! Memurlar şimdi bakın! İşte o rakam...

Bakan Işıkhan, alınan kararların hayırlı olmasını dilediğini belirtti gve "Türkiye Yüzyılı'na yakışan bir başlangıç yapmış olduk. Tabii gönlümüzden geçen, mali haklar konusunda da genel bir uzlaşma olsaydı çok daha iyi olurdu" ifadelerine yer verdi. 

Konuşma sonrasında Bakan Işıkhan ve Ali Yalçın, hizmet kolları sözleşmesine imza attı.  

30 Ağustos 2023 toplu taşıma ücretsiz mi? 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda otobüs, metro, metrobüs ve  Marmaray  bedava mı?

Altın yatırımcıları dikkat: Altın alırken bu tuzağa düşmeyin! Hileli satışlar için önlemlerinizi hemen alın...

Elektriğe Ekim'de zam gelecek mi? Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve patronlar buluştu! Son dakika! 

Sepet dolduracak dev indirim başladı! 5 kg ayçiçek yağı 159 TL'ye, biber salçası 43 TL'ye düştü!


Geri Dön