27 / 04 / 2024

65 yaş üzeri toplu ulaşımda yeni formül: 65 ila 75 yaşındakiler indirimli, 75 yaş üzeri ücretsiz!

65 yaş üzeri toplu ulaşımda yeni formül: 65 ila 75 yaşındakiler indirimli, 75 yaş üzeri ücretsiz!

Akaryakıt fiyatlarının artmasından sonra 65 yaş üzeri toplu taşımanın ücretsiz kullanılması tartışmalara neden oldu. Özel Halk Otobüsleri 15 Ekim itibariyle bu uygulamayı sonlandıracağını açıklamasının ardından 65 yaş üzeri ulaşımda yeni formül ortaya atıldı.



65 yaş üzeri vatandaşların toplu taşımayı ücretsiz kullanmaları son günlerde gündeme gelmeye başladı. Akaryakıt fiyatlarının artmasıyla, artan maliyetleri aza indirmek için özel halk otobüsleri 15 Ekim'den itibaren bu uygulmayı kaldıracaklarını açıkladı. Fakat bu durumun kanunla düzenleneceğini hatırlatan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ise bu konunun, ortak kararla alınması gerektiğine değindi.

65 YAŞ ÜZERİ TOPLU ULAŞIM ÜCRETLİ Mİ OLACAK?

65 yaş üstü yurttaşların toplu taşımayı ücretsiz kullandığı dönemin sona erip ermeyeceği ile ilgili tartışmalar devam ediyor.

Halk otobüsü birlikleri artan maliyetleri gerekçe göstererek 15 Ekim'de uygulamayı sonlandıracağını duyurdu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş bir açıklama yaparak bu konunun, kanunla düzenlendiğini hatırlattı. Şuanda 65 yaş toplu taşıma ile ilgili herhangi bir değişiklik yapılmamış olup, eski tarife devam etmekte.

65 yaş üzeri toplu ulaşımda yeni formül: 65 ila 75 yaşındakiler indirimli, 75 yaş üzeri ücretsiz!

65 YAŞ ÜZERİ TOPLU TAŞIMADA YENİ FORMÜL!

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği,  65 yaş üzeri toplu taşıma ile ilgili ortaya yeni bir formül sundu.  Birliğin toplu taşımayı, 65 ila 75 yaşındakilerin indirimli şekilde, 75 yaşından büyük yurttaşların ise ücretsiz kullanması yönünde tavsiyede bulunduğu belirtildi.

NTV'de yer alan habere göre; birlik yöneticilerinin bakanlık ve belediye yetkileriyle yapılacak görüşmelerden sonra verilecek karar etkili olacak.

HALK OTOBÜSLERİ BİRLİĞİ DEVLETTEN DESTEK BEKLİYOR!

Otobüs sahipleri bu desteği de yeterli bulmadı. Devletten destek beklediklerini belirten Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği Başkanı Ercan Soydaş, kamu bütçesi kullanmadıklarını belirterek,  sadece yolculuk gelirleriyle bu işi sürdürmeye çalıştıklarını açıkladı

Soydaş, bir otobüsün maliyetiinin hesaplanması gerektiğine dikkat çekerek, yarısı devletten yarısı da esnaflardan fedakarlık olaması gerektiğine dikkat çekti. 

Soydaş, sadece istanbul'da 2022 yılında ücretsiz binişlerin maliyeti 1 milyar liranın üzerindde olduğunun altını çizerek '' Biz zor durumda olan esnaflarımızın hakları bir şekilde karşılansın istiyoruz." dedi.

65 yaş maaşı, evde bakım parası, engelli aylığında son dakika rakamlar! Zamlı maaşlar tam bu kadar oldu! Şimdi bakın!

65 yaş üstüne şok karar: O illerde ücretsiz ulaşım yapamayacak! Karar Türkiye genelinde uygulanacak mı?

Geri Dön