29 / 04 / 2024

İflas bayrağını çeken gayrimenkul devi New York'un dev gökdeleni Chrysler Binasını satışa çıkardı!

İflas bayrağını çeken gayrimenkul devi New York'un dev gökdeleni Chrysler Binasını satışa çıkardı!

Gayrimenkul devi Signa geçtiğimiz günlerde iflas bayrağını çekmişti. Chrysler Binası'nın sahibi olan şirkete Avusturya mahkemesi, New York City gökdelenindeki hisselerini satma emri verdi.



New York'un dev gökdeleni Chrysler Binası'nın sahibi olan Signa geçtiğimiz günlerde iflas ettiğini duyurmuştu. Yeni yaşanan gelişmeye göre ise Avusturya mahkemesi, Chrysler Binası'nın güç durumdaki ortak sahibi Signa Holding'e ikonik New York City gökdelenindeki hisselerini satma emri verdi.

Ünlü gayrimenkul ve perakende holdinglerinden biri olan Signa, ekonomik kriz sebebi ile iflas ettiğini duyurdu. Signa'nın borçları Financial Times'da yer alan habere göre, geçen sene sonundaki 2 milyar Euro'dan 2023'teki Eylül ayına kadar 5 milyar Euro'ya yükseldiği belirtilmişti.

Signa'nın iflas ilan etmesinden bir ay sonra Signa'nın yöneticisi yaptığı açıklamada, Chrysler Binasındaki hissesini satmanın yanı sıra mahkeme kararıyla diğer çabaların yanı sıra şirketin özel jetinden vazgeçmenin Rene Benko tarafından kurulan mülk ve perakende devinin kurtarılmasına yardımcı olacağını açıkladı.

The Wall Street Journal'a göre şirketin 77 katlı yapıdaki hissesinin değeri, New York emlak patronu Aby Rosen'in şirketi RFR Holding ile güçlerini birleştirerek yaklaşık 150 milyon dolara toplu olarak satın almasının üzerinden 4 sene geçtikten sonra hemen belli olmadı.

Almanya'daki beş şantiyesinde de inşaat duran şirket borçlarını ödemekte zorlandı. Signa'nın bordrolu çalışan sayısı 42'den sadece sekize indirerek yüzde 81 gibi şaşırtıcı bir kesinti yaptı.

Yönetici Christof Stapf konu hakkında yaptığı açıklamada, "Yatırımların ve varlıkların hızlandırılmış satışı için bir tasfiye planı başlatıldı" ifadelerini kullandı.

İflas haberi, küresel ekonomik sıkıntının etkilerinin giderek yükseldiğini bir kez daha ortaya serdi. Signa'nın iflası, dünyanın en büyük gayrimenkul piyasalarından biri olan New York'ta da önemli bir sarsıntıya sebep oldu.

Chrysler Binası, New York'un en ikonik yapılarından biri olarak tanınıyor. 77 katlı bina, 1930'da tamamlandı ve 1931 senesine kadar dünyanın en yüksek binası unvanını taşıdı.

Chrysler Binası'nın satışının, New York'un gayrimenkul piyasası üzerinde nasıl bir etki yaratacağı merak ediliyor.
ATEM Başkanı Akçam emlak ilanı platformları için talepte bulundu! Yüzde 5 ile 10 arasında artış yapılmalı!

Türkiye, gayrimenkul sektörü hariç ‘net yatırımcı’ oldu


Geri Dön