27 / 04 / 2024

New York’taki 260 milyon dolarlık Little Island parkı ziyaretçilere açıldı!

New York’taki 260 milyon dolarlık Little Island parkı ziyaretçilere açıldı!

ABD'nin New York kentinde 260 milyon dolarla hayata geçirilen Little Island parkı ziyaretçilere açıldı. Park ziyaretçiler tarafından yoğun ilgiyle karşılaşıyor. 



ABD'nin New York şehrinde bu sene açılan Little Island (Küçük Ada) isimli park ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaşıyor. Amerika'nınsesin'de yer alan habere göre; 260 milyon dolarlık maliyetle hayata geçirilen projenin 240 milyon doları New Yorklu iş insanı Barry Diller ve eşi Diane von Furstenberg tarafından ödendi.

10 bin metrekare alana inşa edilen parkı ziyaret edenler daha büyük bir parkta bulundukları hissine kapıldığını belirtiyor. 

New York’taki 260 milyon dolarlık Little Island parkı ziyaretçilere açıldı!

Küçük Ada’yı lale şeklindeki 132 beton sütun ayakta tutuyor. Ada, Hudson Nehri’nin 4 ile 19 metre yükseğine inşa edildi. Üzeri toprak ve bitkilerle kaplı. Proje New York’un bir başka ünlü yapısı olan Vessel’ın mimarı Thomas Heatherwick’in imzasını taşıyor.

Yapımcı Julia Kraus, “İlk gösterimiz bu yaz ‘Broadway İlham Veren Sesler’ olacak. Böylece Broadway perdeleri sonbaharda açılmadan önce oyuncularını burada, konserde ağırlayacağız” açıklamasını yaptı. Little Island’ın peyzaj tasarımı New York’lu ünlü firma MNLA’e ait. Dev lale sütunları üzerine inşa edilen parkta 35 çeşit ağaç, 60’tan fazla bitki ve 270 çeşit çiçekle donatılan çimler ziyaretçilere rahat bir dinlenme alanı vaadediyor.

New York’taki 260 milyon dolarlık Little Island parkı ziyaretçilere açıldı!

Park’ta küçük tepeler ve ağaçlar arasında kıvrılan 540 metre uzunluğunda bir de yürüyüş parkuru yer alıyor.En yüksek tepelerine çıkanları ise Özgürlük Anıtı, New Jersey kıyılarının da yer aldığı eşsiz bir Manhattan manzarası bekliyor. Little Island, Manhattan yarımadasındaki küçük limanlardan biri olan Pier 55’e yapıldı. İngiltere’den kalkan Titanic gemisi batmış olmasaydı buraya demir alacaktı. Hatta Titanic faciasından kurtulanlar, bu limanda karaya indi.

Little Island adlı park Manhattan yarımadasına iki yürüyüş yoluyla bağlanıyor. Park, sabah 6’dan gece 1’e kadar ziyaretçileri bekliyor.

ABD'de inşaat harcamaları 0,1 arttı!


 


Geri Dön