13 / 05 / 2024

  sivas ay yıldızlı cami ne zaman

  sivas ay yıldızlı cami ne zaman

Sivas'ta belediye ve hayırseverlerin iş birliğiyle yapılan "ay yıldız" şeklinde mimariye sahip caminin hizmete girmesi için geri sayım başladı...

1 ay ücretsizdi: Ankara-Sivas YHT Hattı'nda bilet fiyatları açıklandı! İşte ücret tarifesi

Açılışa özel 1 ay ücretsiz seyahat imkanı sunulan Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı yarından itibaren ücretli tarifeye geçecek. Peki bilet fiyatları ne kadar olacak? İşte Ankara-Sivas YHT Hattı ücret tarifesi...

Müjde! Yüksek Hızlı Tren seferleri 1 ay ücretsiz olacak! İşte o iller, sefer saatleri ve durakları...

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferleri mayıs ayının sona kadar ücretsiz olacak. Peki, sefer saatleri ve durakları belli oldu mu? İşte yanıtı...

Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nın mayıs sonuna kadar ücretsiz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ankara-Kırıkkale-Yozgat-Sivas Hızlı Tren hattımız, mayıs ayı sonuna kadar ücretsiz. Milletimize hayırlı olsun." açıklamasında bulundu.

Milli Emlak o ildeki 24 adet konutu yüzde 10 indirim ve 120 ay taksitle satıyor! Ev alacaklara müjde! 

Sivas Milli Emlak Müdürlüğü, Sivas ili, Merkez ilçesi, Kayserikapı Mahallesi'nde yer alan 24 adet konutu yüzde 10 indirim ve 120 ay taksitle satıyor! Ev alacaklara müjde! Bu tarihi kaçırmayın...

TOKİ Sivas İmranlı’da 240 ay taksitle 2+1, 3+1 konut fırsatı!

Türkiye’nin aylardır merakla beklediği TOKİ Sivas İmranlı 2022 sosyal konut projesinin tüm detayları belli oldu. Peki, TOKİ Sivas projesinde toplam kaç konut inşa edilecek? İşte 8 soruda TOKİ Sivas İmranlı 2022 ucuz konut projesinin detayları…

Sivas Belediyesi kiracılarından kira almayacak!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsle mücadele çalışmaları kapsamında desteklerine devam eden Sivas Belediyesi, 17 Mayıs tarihine kadar uygulanacak olan "tam kapanma" sebebiyle kiracılarından mayıs ayı kiralarını almayacak.

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi yeni binasına taşınıyor!

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Eylül ayında yeni binasına taşınmaya hazırlanıyor. 

Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı Haziran'da açılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara-Sivas arasında inşa edilen  yüksek hızlı hattının Haziran ayında hizmete açılacağını dile getirdi.

Sivas'ta 4 Eylül Stadyumu yerine millet bahçesi!

Sivas'ta bulunan eski 4 Eylül Stadyumu'nun yerine millet bahçesi inşa edildi. Millet bahçesinin yapımı 6 ay içerisinde tamamlanarak belediyeye teslim edildi.

Sivas'ta, ay yıldız mimarili cami ibadete açıldı!

Sivas'ta, ay ve yıldız mimarisiyle Türkiye'de ilk olma özelliğine sahip olan ve yapımı tamamlanan Yukarı Tekke Ay Yıldız Camisi, düzenlenen törenle ibadete açıldı.

Sivas Yukarı Tekke Ay Yıldız Camisi hizmete açıldı!

Sivas'ta ay ve yıldız mimarisine sahip Türkiye'de ilk olacak ve yapımı tamamlanan Yukarı Tekke Ay Yıldız Camisi, gerçekleşen törenle hizmete ibadete açıldı.

Sivas Yukarı Tekke Ay Yıldız Camisi yarın açılacak!

Sivas'ta yapımına 2017'de başlanan ve Türkiye'nin ilk ay yıldız şeklindeki camisi olan Yukarı Tekke Ay Yıldız Camisi yarın gerçekleşecek törenin ardından ibadete açılacak.

Sivas Belediyesi işletmecilerden 6 ay kira almayacak!

Sivas Belediyesi, koronavirüs salgını sonucunda, işletmelerdeki gayrimenkullerin 6 ay kira almayacağını açıkladı.

  sivas ay yıldızlı cami ne zaman Haberi

  sivas ay yıldızlı cami ne zaman

Sivas'ta inşaatına 2017'de başlanan ve "ay yıldız" şeklindeki mimarisiyle dikkati çeken caminin inşaatında son aşamaya gelindi.

Yukarı Tekke Mezarlığı yakınlarında, belediye ve hayırsever vatandaşların ortaklığında yapılan 7 bin metrekare kapalı alana kurulu "ay yıldız" şeklindeki cami, mimarisiyle Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyor.

Yıldız şeklindeki kapalı alanında 3 bin 500, hilal şeklindeki avlusunda ise 5 bin kişinin namaz kılabileceği caminin en kısa zamanda ibadete açılması planlanıyor.

Yeni açılacak camide taziye bölümleri, kapalı otopark ve sosyal alanlar da yer alıyor. 

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, 2017 yılında temeli atılan ve mimarisiyle Türkiye'de fark yaratan "ay yıldız" caminin inşaatının son aşamaya geldiğini ifade etti. 

Bilgin, caminin temelinin atılışından bugüne kadar emek veren, katkı sağlayan herkese teşekkür etti ve şunları söyledi; "İnşallah...