30 / 04 / 2024

Sivas'ta 4 Eylül Stadyumu yerine millet bahçesi!

Sivas'ta 4 Eylül Stadyumu yerine millet bahçesi!

Sivas'ta bulunan eski 4 Eylül Stadyumu'nun yerine millet bahçesi inşa edildi. Millet bahçesinin yapımı 6 ay içerisinde tamamlanarak belediyeye teslim edildi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ülke genelinde başlattığı “Millet Bahçesi” projeleri kapsamında Sivas’ta eski 4 Eylül Stadyumu yerine 53 bin 126 metrekarelik Millet Bahçesi inşa edildi. Para Dergisi'nde yer alan Belediye Başkanı Hilmi Bilgin’in seçim vaatleri arasında yer alan proje, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından ihale edildi. Anadolu’nun en büyük millet bahçesi olarak nitelendirilen proje, 6 ay gibi kısa bir süre içerisinde tamamlanarak Belediye’ye teslim edildi.

Sivas ta 4 Eylül Stadyumu yerine millet bahçesi!

Proje içerisinde; toplam 36 çeşit 1029 adet ağaç, 252 oturma grubu, 15 piknik masası, 9 çocuk oyun alanı, 23 spor ve egzersiz aleti, 812 metre koşu ve yürüyüş parkuru, 770 metre bisiklet yolu ve millet kıraathanesi gibi sosyal donatılar yer alıyor. Millet Bahçesi’nin açılışını, 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan video konferans yönetimiyle yaptı.

Millet Bahçesi’nin sol kısmını çevreleyen mevcut Necip Fazıl Kısakürek Caddesi proje kapsamında Belediye ekiplerince genişletildi. Asfaltı, kaldırımları ve aydınlatma unsurları yenilenen cadde, bölgedeki trafik akışını da rahatlattı. Millet Bahçesi’nin sağ cephesinde ise yeni bir yol güzergâhı oluşturuldu. Eski Çarşamba Pazarı yeri olan Altuntabak Caddesi Tren Garı önünden Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı’na bağlandı. Yeni yolların açılmasıyla birlikte alanda 150 araçlık otopark oluşturuldu.

Sivas Zara'ya millet bahçesi müjdesi!


Geri Dön