10 / 05 / 2024

  sultan ahmet camiisi zarar mı gördü

  sultan ahmet camiisi zarar mı gördü

Sultanahmet Camisi'nde başlatılan restorasyon çalışmaları sırasında dışlık pencereler, içlerinden çelik iskele çubukları geçirilmesi amacıyla kırıldı. Bu uygulama tepkilere neden oldu. 

1933 yılında İstanbul Milli Emlak Müdürlüğü'nden Sultan Ahmet'te kiralık dükkan ilanı!

1933 yılında İstanbul Milli Emlak Müdürlüğü, Azap Kapıda Hacı Ama Mahallesi'nin, Yenikapı Caddesi'ndeki beş dükkan kiralıkmış.

Kars Sultan Alpaslan Külliyesinin inşaatı tam gaz devam ediyor!

AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan Kars Sultan Alpaslan Külliyesinin inşaatını ziyaret ederek incelemelerde bulundu. 

Beyt Eyüp Sultan İnşaat Turizm  Yatırımları ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Beyt Eyüp Sultan İnşaat Turizm  Yatırımları ve Dış Ticaret Limited Şirketi 10 bin TL sermaye ile bugün Mohammed Tarık Chaabı, Ahmet Abdülaziz ve Halil İbrahim Kaymak ortaklığında kuruldu. 

Ahmet Arslan: Mega projeler en şiddetli depremlere bile dayanıklı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi köprüleriyle Avrasya ve Marmaray tünelleri gibi dev yapıların çok büyük şiddetteki depremlerde bile ayakta kalabilecek şekilde tasarlanarak yapıldığını söyledi.

Gny Sultan Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gny Sultan Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sultanbeyli’de 500 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Şahin ve Günay Şahin ortaklığında kuruldu.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün bağlantı yolları meclis gündeminde!

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün bağlantı yollarına ve köprü ve gişelerde uygulanan cezalara ilişkin soru önergesi hazırladı. Yalım sorularının Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne ilişkin 6 sorun TBMM'de!

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün ulaşıma etkilerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Yarkadaş Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a 6 soru sordu..

Yavuz Sultan Selim Köprüsü manzaralı villa olmayacak!

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, cuma günü açılışı yapılacak Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü Habertürk Gazetesi'ne anlattı. Bakan Arslan köprü güzergâhında yeni imar alanı oluşturulmasının söz konusu olmadığını belirtti.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün inşaatı tamamen bitti!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve bağlantı otoyollarındaki çalışmaların tamamen bittiğini açıkladı. Açılışa hazır hale getirilen köprüde incelemelerin ardından Bakan Arslan, Garipçe'de basın toplantısı düzenledi.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü bayrama kadar ücretsiz olacak mı?

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün, 26 Ağustos'taki açılışından Kurban Bayramı sonuna kadar olan sürede ücretsiz olup olmayacağı ile ilgili kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vereceğini belirtti.

Çekmeköy Sultançiftliği'ne aile sağlığı merkezi inşa edilecek!

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Sultançiftliği Mahallesi’ndeki aile sağlığı merkezinin nüfusa oranla yetersiz kalması üzerine, mahalleye yeni bir aile sağlığı merkezi yapılması için harekete geçti.

Fer Ticari Gayrimenkul Anonim Şirketi kuruldu!

Fer Ticari Gayrimenkul Anonim Şirketi, Adnan Arslan Yönetim Kurulu Başkanlığı' nda 250 bin TL sermaye ile 4 Mart'ta Mevlana Mahallesi, Sultan Ahmet Caddesi' nde kuruldu.

Fatih Neslişah Sultan Aile Sağlığı Merkezi açıldı!

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu, Neslişah Sultan Aile Sağlığı Merkezi’nin Fatih’te gerçekleşen açılış törenine katıldı. Davutoğlu, "Sağlık merkezleri adeta şifa ve şefkat kucağı gibi” dedi

  sultan ahmet camiisi zarar mı gördü Haberi

  sultan ahmet camiisi zarar mı gördü

400 yıllık Sultanahmet Camisi'nin konservasyon ve restorasyon çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar sırasında dış cephedeki pencerelerin içlerinden metal çubuklar geçirilmesi için kırılması tepkilere neden oldu. 

Evrensel Gazetesi'nde yer alan habere göre; Osmanlı mimarisinin ilk ve tek 6 minareli camisi olan çinilerinin rengi  nedeniyle  "Mavi Cami/Blue Mosque" olarak da bilinen Sultanahmet Camisi, birçok kez restore edildi. Osmanlı padişahı I. Ahmed tarafından mimar Sedefkar Mehmet Ağa'ya yaptırılan cami 1617'da ibadete açıldı.  Caminin "en kapsamlı restorasyonu" ise 6 Temmuz 2017'de başlatıldı. Restorasyon çalışmaları sırasında caminin avlu duvarının etrafına da çelik iskeleler kuruldu. Bu işlem yapılırken dışlık pencerelerin içlerinden metal çubuklar geçirildi ve pencereler kırıldı.  
 

DİKKATLİ ÇALIŞMAYI GEREKTİREN BİR RESTORASYON
 

Onlarca insan tarafından ziyaret edilen camide süren çalışmalar hakkında konuşan İstanbul Vakıflar...