25 / 07 / 2024

1. kot anlamı

1. kot anlamı

Kot, bir noktanın esas olarak alınan yatay düzlemden yükseliği ve bu yüksekliği gösteren rakam olarak tanımlanıyor. Peki, binalarda 1. kot nedir? Binalara kot verilmesinde uyulması gereken esaslar nelerdir?

Patlıcan'da fiyat 9’a katladı, açıklama geldi: ''Anlam veremiyoruz''

 Adana Meyve-Sebze Hali'nde kilosu 1-2 lira olan kemer patlıcanın fiyatının semt pazarında 4'e katlanarak 8 liraya, marketlerde ise 9'a katlanarak 18 liraya satılması isyan ettirdi. Adana Kabzımallar Odası Başkanı Mahsun Doğan, "Marketlerde bu fiyata satılmasına anlam veremiyoruz" dedi.

Euro 30 gün sonra tam tam anlamıyla böyle olacak! Kıyıda köşede 1 eurosu bile olanlar şimdiden gardınızı alın

Avrupa Merkez Bankası (ECB) 2023 yılının ilk toplantısını 2 Şubat günü gerçekleştirdi. Şimdi ise gözler 16 Mart tarihine çevrilirken euro kurunun 30 gün sonra ne kadar olacağını açıkladı. Kıyıda köşede 1 eurosu bile olanlar şimdiden gardınızı alın.

Avrupa Merkez Bankası resmen açıkladı! Euro tam anlamıyla böyle olacak! Cebinde 1 eurosu bile olanlar hemen baksın

Euro/TL kurunda son dakika gelişmeler yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Milyonlarca kişi euro ne olur? sorusunun yanıtını araştırırken Avrupa Merkez Bankası resmen açıkladı! Euro tam anlamıyla böyle olacak! Cebinde 1 eurosu bile olanlar hemen baksın.

Dolar 5 gün sonra tam anlamıyla bu kadar olacak! Bu rakam sır gibi saklanıyordu! 1 doları bile olan acil baksın

26 Ocak Perşembe günü dolar/TL kurunda son dakika gelişmeler yakından takip ediliyor. Dolara yatırım yapan yatırımcılar ''dolar ne kadar olacak?'' sorusuna yanıt aramaya devam ediyor. Dolar 5 gün sonra tam anlamıyla bu kadar olacak! Bu rakam sır gibi saklanıyordu! 1 doları bile olan acil baksın

Dolar tam anlamıyla bu kadar olacak! Ekonomist Selçuk Geçer peş peşe rakam verdi! 1 doları bile olanlar treni kaçırmayın

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, doların tam anlamıyla ne kadar olacğaını açıkladı. Peş peşe rakam veren Geçer, yatırımcıları uyardı.1 doları bile olanlar treni kaçırmayın, hemen bakın!

Kolejli çocuklar dolar ve ekonomi gerçeklerini neden anlamıyor?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Kolejli çocuklar dolar ve ekonomi gerçeklerini neden anlamıyor?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 14 maddelik analizi...

Strada ile Bahçeşehir'e 1.5 milyarlık liralık yatırım!

Akzirve Gayrimenkul İstanbul Bahçeşehir’de 2500 konutluk bir projeye başlıyor. İtalyancada ‘cadde’ anlamına gelen ‘Strada’ projesinin değeri 1.5 milyar lira. Projede konutların yanı sara 100’den fazla mağazaya ev sahipliği yapacak alışveriş caddesi de yer alacak.

Yeni Bornova Stadı 1 ayda tamamlanacak!

Doğanlar'daki Yeni Bornova Stadı'nın gecikme ihtimali üzerine Futbol Federasyonu'na ilk hafta karşılaşmalarını Atatürk Stadı'nda oynamak için başvuru yaparken Bornova Belediye Başkanı Atilla, yeni stadın 1 ay içinde tam anlamıyla hazır hale geleceğini söyledi.

1/25 binlik planlar, 50 yıllık planlama anlamına geliyor!

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen 1/25 binlik planları en yetkili kurumlardan olan İTÜ'nün 2,5 yılda hazırladığını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, "Planı yapanlara 'Bana bile sormayın, bilimin gereğini yapın' dedim"

Albassam Grup gayrimenkule 1 milyar dolar yatıracak!

Suudi Arabistan merkezli Albassam Grup Türkiye’de gayrimenkule 1 milyar dolar yatırma kararı aldı. Bu hamle, metrekaresi ortalama 5 bin TL’den yaklaşık 500 bin metrekare alım anlamına geliyor.

1. kot nedir?

Kot, bir noktanın esas olarak alınan yatay düzlemden yükseliği ve bu yüksekliği gösteren rakam olarak tanımlanıyor. Peki, binalarda 1. kot nedir? Binalara kot verilmesinde uyulması gereken esaslar nelerdir?

Binada kot 1 ne demek?

Binaların yoldan kotlandırılmasında genel olarak binaların cephe aldığı yolun tretuvar seviyesinden (bordür taşı üst seviyesinden) kot veriliyor. Peki, binada kot 1 ne demek? İşte yanıtı...

Fikirtepe'de 1+1 dairelere 2 araçlık otopark zorunluluğu getirildi!

Konutlarda 1+0'a gelen yasaktan sonra şimdi de Fikirtepe'ye dair yeni düzenlemede, 1+1'lere 2 araçlık otopark zorunluluğu getirildi. Bu, 30 metrekarelik bir daire için 70 metrekare otopark alanı ayırmak anlamına geliyor...

1. kot anlamı Haberi

1. kot anlamı

1. kot nedir?

Kot, bir noktanın esas olarak alınan yatay düzlemden yükseliği ve bu yüksekliği gösteren rakam olarak tanımlanıyor. Bir diğer ifade ile kot; projelerde boyutları göstermek için ölçü çizgileri üzerine yazılan rakam oluyor.


Binada 1. kot; zemin katının altındaki ilk daireye deniyor. Kot-2, kot-3 gibi daireler ise daha da aşağıda olan daireler olarak karşımıza çıkıyor.


Binalara kot verilmesinde uyulması gereken esaslar Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği kapsamında yer alıyor. Yönetmeliğe göre genel olarak binaların cephe aldığı yolun tretuvar seviyesinden (bordür taşı üst seviyesinden) kot veriliyor.


Yoldan kotlandırma

Genel olarak binaların cephe aldığı yolun tretuvar seviyesinden (bordür taşı üst seviyesinden) kot verilir.

Tretuvar seviyesi, kırmızı kota göre belirlenen yol seviyesinin (0.18) m. üstü olarak kabul edilir.


Henüz oluşmamış yollarda kot talebi halinde bordür üst seviyesi, ilgili...