28 / 04 / 2024

Patlıcan'da fiyat 9’a katladı, açıklama geldi: ''Anlam veremiyoruz''

Patlıcan'da fiyat 9’a katladı, açıklama geldi: ''Anlam veremiyoruz''

 Adana Meyve-Sebze Hali'nde kilosu 1-2 lira olan kemer patlıcanın fiyatının semt pazarında 4'e katlanarak 8 liraya, marketlerde ise 9'a katlanarak 18 liraya satılması isyan ettirdi. Adana Kabzımallar Odası Başkanı Mahsun Doğan, "Marketlerde bu fiyata satılmasına anlam veremiyoruz" dedi.



Adana Meyve-Sebze Hali'nde uygun fiyatlarla bulunan kemer patlıcan, semt pazarlarında ve marketlerde beklenmedik bir şekilde yüksek fiyat etiketleriyle karşılanıyor. Halde kilosu 1-2 lira olan kemer patlıcanın semt pazarlarında 4'e katlanarak 8 lira, marketlerde ise 9'a katlanarak 18 liraya kadar çıktığı görülüyor. Bu durum,  Adana  Kabzımallar Odası Başkanı Mahsun Doğan tarafından dile getirilerek fiyat farkının önüne bir türlü geçilemediği ifade ediliyor.

Adana Kabzımallar Odası Başkanı Mahsun Doğan, denetimlerin tam anlamıyla sağlanamamasının vatandaşların mağdur olmasına neden olduğunu belirtiyor. Eğer fiyat denetimleri daha etkin bir şekilde gerçekleştirilebilse, vatandaşların aynı miktarda para harcayarak daha fazla patlıcan alabileceğini ifade ediyor. Özellikle marketlerdeki yüksek fiyatların anlaşılabilir bir tarafı olmadığını vurgulayan Doğan, bu durumu anlamakta güçlük çektiklerini dile getiriyor.

Patlıcan da fiyat 9’a katladı, açıklama geldi: Anlam veremiyoruz

Bu durum, tüketici ve yetkililer arasında fiyatlandırma konusunda bir denge eksikliği olduğunu gösteriyor. Adana Meyve-Sebze Hali'nde uygun fiyatlarla satılan patlıcanların semt pazarlarında ve marketlerde bu kadar yüksek fiyatlara çıkması, tüketicileri zor durumda bırakıyor. Bu durumu düzeltmek ve daha adil bir fiyatlandırma sağlamak için fiyat denetimlerinin daha sıkı bir şekilde yapılması ve gerekli düzenlemelerin yapılması gerekiyor.

"Denetim, sadece hal esnafına mı yapılıyor?" diyerek isyan eden Doğan, "Marketlere neden denetim olmuyor? Denetim tam anlamıyla yapılmış olsa vatandaş 3 kilo patlıcan yerine 5 kilo patlıcan alabilir. Marketlerde bu fiyatlara satılmasına anlam veremiyoruz" diyerek denetimsizliğe dikkat çekiyor. 

Patlıcan da fiyat 9’a katladı, açıklama geldi: Anlam veremiyoruz

Yetkililerden derhal denetimlerin arttırılmasını talep eden Adana Kabzımallar Odası Başkanı, "Halde mazotu, gübresi, tarla masrafına karşın patlıcanı 1-2 liraya satarken marketlerde neden 9 kat fazlaya satılıyor? 3’e sat, 4’e sat, 5’e sat” diyerek tepki gösteriyor.

İşte zincir marketlerde patlıcan fiyatları...


Geri Dön