05 / 05 / 2024

10 şehirde KOBİ Vadisi kurulacak

10 şehirde KOBİ Vadisi kurulacak

15 Temmuz’daki darbe girişiminin püskürtülmesinin ardından rafta bekleyen KOBİ projeleri hayata geçmeye başlıyor. 10 şehirde ‘KOBİ Vadisi’ kurulacak. Program kapsamında ilk etapta 120 milyon euro yatırım yapılacak. Endüstri 4.0 için teşvik gelecek.

İki şehirde 10 arsa satılacak!

Gaziantep ve Muş'ta yer alan 10 adet arsa satışa çıkarıldı. Satış ihaleleri 7 Mart ve 13 Mart tarihlerinde yapılacak.

Milli Emlak'tan 3 şehirde 10 bin TL'den başlayan fiyatlarla arazi fırsatı!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü üç şehirde yer alan arsa ve arazileri satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkullerin satış fiyatları 10 bin TL'den başlıyor.

İki şehirde satılık 10 gayrimenkul!

Manisa ve Niğde'de yer alan 10 adet gayrimenkul satışa çıkarıldı. Gayrimenkullerin satış ihaleleri 30 Ocak ve 7 Şubat'ta yapılacak.

Deprem bölgesindeki 11 ilde KOSGEB'e destek başvurusu 45 bine ulaştı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu yaptığı açıklamada 6 Şubat tarihindeki depremlerin etkilediği 11 şehirde KOBİ'ler için sunulan desteğe başvurunun 45 bine ulaştığını kaydetti.

Ekmeğe 4 lira birden zam geldi! O şehirde ekmek artık resmen 10 TL!

Gıda ürünlerine yapılan zamların ardından ekmek fiyatları da etkilendi ve o şehirde 6 liraya satılan ekmeklerin fiyatı 10 liraya yükseldi. Ekmek fiyatlarına eklenen 4 liralık zam nedeniyle vatandaşlar isyan etti. Bundan sonra o ilde ekmekler 10 liradan satılacak.

Bakan Koca resmen açıkladı! Deprem bölgesindeki 10 şehirde devlet hizmet süreleri yüzde 15 kısaltıldı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından deprem bölgesindeki 10 şehirde devlet hizmet sürelerinin yüzde 15 kısaltıldığı açıklandı. İşte Bakan Koca'nın o son dakika açıklamaları...

Depremden etkilenen 10 şehirde yeni yerleşim yerleri belirlendi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen şehirlerde yerleşim alanlarına ilişkin yerlerin belirlendiğini dile getirdi.

Deprem tarım sektörünü de vurdu! Tarım alanlarının yüzde 16'sı deprem bölgesinde!

Depremin etkilediği 10 şehirde yaşanan yıkımın insani ve ekonomik bilançosu ortaya çıkmaya başladı. Depremden etkilenen bölge, tarım arazilerinin önemli bir kısmını da içinde barındırıyor. İşte detaylar...

Deprem destekleri başvuru detayları belli oldu: O süreye dikkat!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 10 şehirde yapılacak destek ödemelerinin detayları belli oldu. Bu kapsamda afetzede hak sahipliği başvurusu e-Devlet üzerinden ya da mahalle, köy muhtarlıkları üzerinden yapılabilecek. Talep içinse 60 günlük süre verildi.

10 şehirde 'Deprem Suçları Soruşturma Bürosu' kurulacak!

Adalet Bakanlığı tarafından depremden etkilenen şehirlerde Cumhuriyet başsavcılıklarına yazı gönderilerek, yıkılan binalarla ilgili Deprem Suçları Soruşturma Büroları kurulması ve sorumlularla ilgili bazı tedbirlerin alınması istendi.

Depremden etkilenen 10 ilin imar barışı bilançosu belli oldu: 2018'de 294 bin 166 binaya yapı kayıt belgesi verildi!

6 Şubat tarihinde Türkiye'yi sarsan ve 10 şehirde büyük yıkıma sebep olan depremle beraber 2018'de çıkarılan imar affı yeniden gündem oldu. İşte detaylar...

TOKİ'nin deprem bölgesindeki 133 bin 759 konutu depremden etkilenmedi! Tünel kalıp detayı binalardaki hasarı engelledi!

TOKİ’nin, 9 saat arayla önce 7,7 ardından 7,6 büyüklüğündeki depremlerin meydana geldiği Kahramanmaraş, Hatay ve Adıyaman’ın da aralarında yer aldığı 10 şehirde 133 bin 759 konut inşa ettiği belirlendi. Bu evlerin hiçbiri hasar görmedi. İşte ayrıntılar...

Deprem uzmanı Ahmet Ercan peş peşe sıraladı: Burada büyük depremler yaşanabilir! 

Kahramanmaraş merkezli 10 şehirde ağır yıkıma sebep olan depremlerden sonra Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, peş peşe açıklamalar yaparak uyarılarda bulundu. Ercan "Burada büyük depremler yaşanabilir" dedi. İşte ayrıntılar... 

10 şehirde KOBİ Vadisi kurulacak Haberi

10 şehirde KOBİ Vadisi kurulacak

15 Temmuz’daki darbe girişiminin püskürtülmesinin ardından rafta bekleyen KOBİ projeleri hayata geçmeye başlıyor. 10 şehirde ‘KOBİ Vadisi’ kurulacak. Program kapsamında ilk etapta 120 milyon euro yatırım yapılacak. Endüstri 4.0 için teşvik gelecek.


KOBİ'lere yönelik teşvik politikalarında yeni adımlar art arda gelmeye başladı. Ana hedeflerin başında desteklerin tek merkezden çıkarılarak yerel birimlerce verilmesi var. Bu kapsamda ilk adımlardan biri de atıldı. Hükümetin hazırladığı Rekabetçi Sektörler Programı ile 10 şehirde 10 adet 'KOBİ Vadisi' kurulacak. Uluslararası finansman da sağlanan projeyle KOBİ'lerin küresel ortaklıklar yapması kolaylaşacak. Program kapsamında ilk etapta 120 milyon euro yatırım yapılacak.


İHRACAT DESTEĞİ VERİLECEK

İş Geliştirme Merkezi Projeleri'nin referans alındığı yeni modelde 4. Sanayi Devrimi'ni baz alan yeni nesil KOBİ'ler yaratılacak. Yeni projeyle bölgesel girişimciliğin desteklenmesi, yerel KOBİ'lerin uluslararası rekabet güçlerinin...