08 / 05 / 2024

100 yolcu kapasitesine 6 bin dolarmı verilecek

100 yolcu kapasitesine 6 bin dolarmı verilecek

Tur operatörlerinin uçak başına 6 bin dolar destek alabilmesi için uçağın en az 100 yolcu kapasiteli olması gerekiyor.

İstanbul’a bir metro ağı daha... Günde 1 milyon yolcu taşıyacak... 

Açıldığında günde 1 milyon yolcu kapasitesine ulaşacak olan İstanbul Bakırköy-Kirazlı metro hattında ilk ray kaynağı bugün yapıldı. 

Öz Yolcu İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öz Yolcu İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Kenan Özyolcu tarafından kuruldu.

Antalya'nın 19 ilçesinde yeni kreşler açılacak!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in 19 ilçenin tamamında açılması talimatını verdiği kreşler tek tek hayata geçiriliyor. Kaş'ın Andifli Mahallesi'nde yapımında sona gelinen kreş ve gündüz bakımevi 100 öğrenci kapasitesine sahip olacak.

Yozgat Havalimanı 2022'de açılacak!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Yozgat Organize Sanayi Bölgesi'nde bir dizi açılış ve temel atma törenine gitti. Törende konuşan Oktay, "Tamamlandığında yıllık 2 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak Yozgat Havalimanı'nı Ekim 2022de hizmete açmış olacağız" dedi...

İstanbul Havalimanı gayrimenkul sektörünü hareketlendirecek!

İstanbul Havalimanı'nda 6 Nisan itibariyle taşınma süreci tamamlanmış olacak. Yıllık 200 milyon yolcu kapasitesine sahip havalimanı açılışının gayrimenkul sektörünü canlandırması bekleniyor.

3. Havalimanı kulesi havadan görüntülendi!

İnşaat çalışmaları tamamlandığında 200 milyonu aşan yıllık yolcu kapasitesine sahip olması planlanan 3. Havalimanı'nda çalışmalar son sürat devam ediyor. 

Atatürk Havalimanı 48 saatte taşınacak!

Tamamlandığında 200 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak olan İstanbul Yeni Havalimanı 4 fazda tamamlanacak. 29 Ekim'de resmi açılış töreninin yapılacağı havalimanı için yapılan taşınma planı genel hatlarıyla tamamlandı...

3. havalimanı kaç etapta tamamlanacak?

Tamamlandığında 200 milyon yolcu kapasitesine ve dünyanın en büyük havalimanına olma özelliğine sahip olacak 3. havalimanı projesi hızla ilerleiyor. Peki 3. havalimanı kaç etapta tamamlanacak?

3. Havalimanı 2018'in ilk çeyreğinde açılacak!

Yapımı hızla devam eden İstanbul'un yeni havalimanının ilk fazı olan yıllık 90 milyon yolcu kapasitesine sahip terminalinin ve üç pistinin 2018 yılında açılması planlanıyor.

Ahmet Arslan demiryolu projeleriyle ilgili bilgi verdi!

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan: BKT hattı orta vadede 3 milyon yolcu kapasitesine ulaşacak. Trabzon Diyarbakır arasında ise demiryolu ile bir kardeşlik hattı kurulacak.

3. Havalimanı'nın ilk etabı 2017'de tamamlanacak!

İstanbul'da yapımı devam eden 3. Havalimanı'nda çalışmalar hızla sürüyor. Yılda yaklaşık 150 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak havalimanının ilk etabının 2017'de tamamlanması bekleniyor.

Diyarbakır Havalimanı yeni terminal binası tamamlanıyor!

Yılda ortalama 1 milyon 800 bin yolcu ağırlayan Diyarbakır Havalimanı'nı, yeni terminal binası hizmete girdiğinde yıllık 5 milyon yolcu kapasitesine ulaşacak. Böylece Diyarbakır Havalimanı, yurt dışı uçuşlarına da açılmış olacak.

Marmaray'ın vagon sayısı 10'a yükseltilecek!

Türkiye’nin önemli yatırımlarından biri olan Marmaray hizmet verdiği iki yılda 90 milyonu aşkın yolcu kapasitesine ulaşarak Türkiye’nin nüfusundan daha fazla yolcu taşıdı.

100 yolcu kapasitesine 6 bin dolarmı verilecek Haberi

100 yolcu kapasitesine 6 bin dolarmı verilecek

Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Pamukçuoğlu, TÜRSAB merkezinde yapılan toplantıda konuyla ilgili bilgi verdi. Bazı ülkelerden turist taşıyan firmalara uçak başına altı bin dolar yakıt katkı desteği verilmesine ilişkin düzenleme hakkında acenteler bilgilendirildi. 



Tur operatörlerine uçak katkısının koşullarının süresi Nisan ve Mayıs ayı ile sınırlı. Destek verilecek uçağın ise en az 100 kişilik olması gerekiyor. Destek verilecek ülkeler arasında Avrupa ülkeleri yer almazken, turkis listede İran'ın olması dikkat çekiyor. Verilen bilgiye göre uçak başına altı bin dolarlık yakıt desteği, Rusya, Azerbaycan, Belarus, Ermenistan Gürcistan, Kazakistan, Kırgızistan, Moldova, Özbekistan, Tacikistan, Türkmenistan, Ukrayna ve İran'dan turist getiren firmalara verilecek. Destek Nisan ve Mayıs ayları ile sınırlı olacak. 


Habertürk...