28 / 04 / 2024

103 amiral kanal istanbul açıklaması

103 amiral kanal istanbul açıklaması

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, bazı emekli amirallerin Kanal İstanbul projesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamaya tepki verdi.

Murat Kurum'dan 103 emekli amiralin Kanal İstanbul açıklamasına tepki!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum 103 emekli amiralin Kanal İstanbul açıklamasına tepki gösterdi.

İstanbul Ticaret Borsası'ndan 103 emekli amiralin Kanal İstanbul açıklamasına tepki!

İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Başkanı Ali Kopuz, 103 emekli amiralin Kanal İstanbul açıklamasına tepki gösterdi.

103 emekli amiral için soruşturma açıldı! 

Montrö Boğazlar sözleşmesi ve Kanal İstanbul Projesi'ne yönelik ortak bildiri yayınlayan 103 emekli amiral için soruşturma açıldı. 

Devlet Bahçeli'den 103 emekli amiralin açıklamasına tepki! 

Milliyetçi Hareket Partisi lideri Devlet Bahçeli 103 emekli amiralin Kanal İstanbul Projesi'ne yönelik açıklamasına yaptığı açıklamaya tepki gösterdi. 

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği'nden 103 emekli amiralin açıklamasına tepki! 

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği, 103 emekli amiralin Kanal İstanbul Projesi'ne yönelik yaptığı açıklamaya tepki gösterdi. 

KOBİDER 103 emekli amiralin açıklamasına tepki gösterdi! 

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) 103 emekli amiralin Kanal İstanbul Projesi'ne yönelik yaptığı açıklamaya tepki gösterdi. 

103 emekli amiralden Montrö ve Atatürk bildirisi!

Montrö Boğazlar Sözleşmesi'yle ilgili açıklama yapan 103 emekli amiral, "Türk Milletinin bağrından çıkan şanlı bir geçmişe sahip, Ana ve Mavi Vatan’ın koruyucusu Deniz Kuvvetleri Komutanlığı personelinin Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda yetiştirilmesi elzemdi" dedi.

Murat Kurum'dan 103 emekli amiralin Kanal İstanbul açıklamasına tepki!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum 103 emekli amiralin Kanal İstanbul açıklamasına tepki gösterdi.

Uluslararası Hukuk açısından Kanal İstanbul!

İBB'nin düzenlediği Kanal İstanbul Çalıştayı’nda konuşan Hukukçu ve Büyükelçi Av. Rıza Türmen ile Emekli Tuğamiral Türker Ertürk, kurulacak kanalın uluslararası düzeyde yeni sorunlara yol açacağını dile getirdi...

Boğaz'dan geçen gemilerin yarısı Kanal İstanbul'dan geçse rekor olur!

İstanbul Boğazı'ndan geçen gemi sayısı 2018'de 41 bin 103 oldu. Yani Boğaz'dan geçen gemilerin, geçen yılki sayıya göre, yarısı Kanal İstanbul'dan geçse, Kanal İstanbul insan yapımı kanallar içinde en yoğun trafiğe sahip olur...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı: Kanal İstanbul'un yeri henüz belirlenmedi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kanal İstanbul Projesi’nin yerinin ve çevresindeki yerleşim alanlarının henüz belirlenmediğini açıkladı...

Ana ulaşım yollarında baca- ızgara revizyonu, yağmursuyu kanal yapım işi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ana ulaşım yollarında baca- ızgara revizyonu, yükseltme ve deplase yağmursuyu kanal işi yapılacaktır...

Kanal İstanbul projesinde neler yer alacak?

44 kilometre uzunluğundaki dev projeyle 325 bin dönüm alana iki şehir kurulacak. 3. köprü ve yeni havaalanı bağlantılı kanal üstünde 12 köprü olacak. Kanalın iki yakasında finans merkezi, rezidanslar, seyir terasları ve eğitim alanları da bulunacak...

Çevre Şehircilik Bakanlığı: Kanal İstanbul güzergahıyla ilgili çalışma yok!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kanal İstanbul'un güzergahıyla ilgili çalışmaları olmadığını söyledi...

103 amiral kanal istanbul açıklaması Haberi

103 amiral kanal istanbul açıklaması

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, bazı emekli amirallerin Kanal İstanbul projesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamaya tepki gösterdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, platformdan yapılan yazılı açıklamada, milletin kendi iradesine sahip çıkabilecek olgunluk ve kararlılıkta olduğu belirtildi.

Millet iradesini önemseyen kuruluşlar olarak bu türden açıklama ve hezeyanların, şiddetle telin edildiği bildirilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Devirleri kapanmış, dönemleri bitmiş ve milletin maşeri vicdanında hiç de iyi biçimde anılmayan bu çevreler ve destekçileri bilmelidir ki Montrö Sözleşmesi ve Kanal İstanbul projesi üzerinden vurmaya çalıştıkları milli irade ve TSK üzerinden yöneltmeye çalıştıkları haince saldırılara artık kimse prim vermiyor. Çok şükür bugün milletinin derdiyle dertlenen milli irade temsilcileri ve yine milletiyle beraber olan ve onun değerlerini değeri olarak gören bir TSK mevcut. Malum...