14 / 05 / 2024

1071 Malazgirt Müzesi ne zaman açılacak

1071 Malazgirt Müzesi ne zaman açılacak

Muş'un Malazgirt ilçesinde, Anadolu 'nun kapılarını Türk ve İslam dünyasına açan Malazgirt Zaferi'nin anlatılacağı, üç boyutlu "1071 Malazgirt Panorama Müzesi"nin yapılması için çalışma başlatıldı.

Ankara 1071 Malazgirt Bulvarı açıldı!

1071 Malazgirt Bulvarı’nın Dikmen’e bağlanmasını engelleyen gecekondunun yıkılmasının ardından yol yapım çalışmaları da tamamlandı. Malazgirt Bulvarı’nı Dikmene bağlayan 3+3 şeritli yol, bu sabah saat 06.00'dan itibaren araç trafiğine açıldı.

1071 Malazgirt Bulvarı 3 Aralık'ta açılıyor!

1071 Malazgirt Bulvarı'nı Dikmen Aşağı Öveçler'de kesen ve 9 yıldır kaldırılması için hukuk mücadelesi verilen gecekondudan boşalan alanda asfaltlama çalışmaları yapılıyor. Hava koşullarının uygun olması halinde yol, 3 Aralık Cumartesi günü trafiğe açılacak

Ankara 1071 Malazgirt Bulvarı üzerindeki gecekondu yıkıldı!

1071 Malazgirt Bulvarı ortasında dokuz yıldır hukuk mücadelesi verilerek kaldırılmaya çalışılan gecekondu Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri tarafından yaklaşık iki saatlik gece çalışmasıyla kaldırıldı.

1071 Malazgirt Bulvarı'ndaki gecekondu yıkıldı!

Ankara Büyükşehir Belediyesince, Sokullu'ya direk ulaşımı sağlamak amacıyla 1071 Malazgirt Bulvarı'nda bulunan ve davalık olan gecekondu kaldırıldı.

Muş'a 1071 Malazgirt Müzesi yapılacak!

Muş'un Malazgirt ilçesinde, Anadolu 'nun kapılarını Türk ve İslam dünyasına açan Malazgirt Zaferi'nin anlatılacağı, üç boyutlu "1071 Malazgirt Panorama Müzesi"nin yapılması için çalışma başlatıldı.

1071 Malazgirt Bulvarı 28 ve 29 Kasım'da trafiğe kapatılacak!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından bakım ve de onarım çalışması yapılacağından dolayı 1071 Malazgirt Bulvarı, 28 Kasım Cuma ve de 29 Kasım Cumartesi günü trafiğe kapatılacak.

1071 Malazgirt Bulvarı’nda derin çatlak!

Ankara'da yapımı tartışmalara neden olan 1071 Malazgirt Bulvarı’nın üzerinde oluşan yaklaşık 5 metrelik derin çatlak, sürücüleri korkutuyor. Vatandaşlar herhangi bir kaza olmadan yarığın onarılmasını istiyor.

ODTÜ Yolu 1071 Malazgirt Bulvarı oldu!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, yapımı süren ve ay sonunda açılışı yapılması planlanan, “ODTÜ Bulvarı” olarak anılan yeni yolun “1071 Malazgirt Bulvarı” olarak isimlendirilmesini oy birliği ile kabul etti...

1071 Malazgirt Bulvarı açılış töreni gerçekleşti!

Başbakan Erdoğan açılışı yapılan 1071 Malazgirt Bulvarı'nın, bu bulvar üzerinde yer alan 5 köprünün, 3 alt geçidin, 1 yaya üst geçidinin çevre düzenlemelerinin tüm Ankaralılara, halka hayırlı olması dileğinde bulundu.

ODTÜ Bulvarı'nın adı 1071 Malazgirt Bulvarı oldu!

Büyükşehir Belediye Meclisi, Ankara yapımı süren ve ay sonunda açılışı yapılması planlanan, "ODTÜ Bulvarı" olarak anılan yeni yolun "1071 Malazgirt Bulvarı" olarak isimlendirilmesini oy birliği ile kabul etti.

ODTÜ Bulvarı’nın adı '1071 Malazgirt' oldu!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Ormanı’ndan geçen ve yapımı ODTÜ öğrencilerinin tepkisini çeken ODTÜ Bulvarı’na, “1071 Malazgirt Bulvarı” adını verdi...

Pera Müzesi'nde Müzeler Haftası kutlanıyor!

Pera Müzesi 16-19 Mayıs tarihlerindeki Müzeler Haftası’nı çeşitli etkinliklerle kutluyor

Akdeniz'in Ötesinin İnşası Sergisi Sanal Mimarlık Müzesi'nde açıldı!

Sanal Mimarlık Müzesi, Avrupa Birliği Komisyonu tarafından desteklenen “Akdeniz'in Ötesinin İnşası” başlıklı sanal sergisinde, Avrupalı inşaat firmalarının arşivlerinden bir seçkiyi bir araya getiriyor

1071 Malazgirt Müzesi ne zaman açılacak Haberi

1071 Malazgirt Müzesi ne zaman açılacak

Malazgirt Zaferi'nin öneminin daha iyi anlaşılması ve Zafer Anıtı'nın tanıtılması amacıyla 1071 Malazgirt Panorama Müzesi oluşturulacağını söyledi.Malazgirt'in, Çanakkale Zaferi kadar önemli bir zafer olduğunu hatırlatan Büyükersoy, "Malazgirt kutlamaları bize '1071 Malazgirt Panorama' yapılması fikrini verdi. Yakın zamanda senaryo ve Malazgirt Panorama'nın ana fikrinin ne olması gerektiği konusunda çalıştay düzenleyeceğiz" diye konuştu.


Muş Valiliği, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Malazgirt Belediyesi, Muş Alparslan Üniversitesi, İl Özel İdaresi, Ticaret ve Sanayi Odası ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı iş birliğinde yürütülen proje için Kültür ve Turizm Bakanlığından 2,5 milyon lira ödenek tahsis edildiğini belirten Büyükersoy, bu ödenekle müze binasını yapacaklarını söyledi.

Büyükersoy, binadan çok daha önemli olanın, müzede sergilenecek eserler olduğunu dile getirerek, bunun da Muş'ta düzenlenecek çalıştayda ele alınacağını ifade etti.


Malazgirt Zaferi'nin önemine değinen...