06 / 05 / 2024

1+1 daire yatırım için alınmalı mı

1+1 daire yatırım için alınmalı mı

Konut almak isteyenler için ekonomik açıdan daha ulaşılabilir olan stüdyo ve 1+1 daireler, amorti süreliğinin kısalığı nedeniyle de hem konutta oturmak hem de yatırım yapmak isteyenler tarafından sıklıkla tercih edilmeye başlandı.

Aralık 2020'de 1.181 yatırım teşvik belgesi verildi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 2020'nin Aralık ayında 1181 yatırım teşvik belgesi düzenledi.

Yalıkavak 1 Gayrimenkul Yatırım ve Geliştirme Anonim Şirketi kuruldu!

Yalıkavak 1 Gayrimenkul Yatırım ve Geliştirme Anonim Şirketi bugün Bahçelievler'de 58 milyon 250 bin TL sermaye bedeli ile Kübra Ali Merza Ali, Fawad Hanif ve Issam Abdallah Ali İssa tarafından kuruldu.

2019'un ilk çeyreğinde 1.101 yatırım teşvik belgesi verildi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tararından yılın ilk çeyreğinde 1.101 yatırım teşvik belgesi verildi.

Eti Bakır 4 yılda 3,1 milyar liralık yatırım yapacak!

Eti Bakır Genel Müdürü Yılmaz Şara, 2022'ye kadar 4 yılda toplam 3,1 milyar liralık yatırım yapacaklarını belirtti..

Mersin'deki 1 milyar dolarlık yatırımın temeli atıldı!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan yaptığı açıklamada "Kazanlı Turizm Bölgesi'nde ikinci bir Belek oluşturacağız. Temel atma töreni gerçekleştirildi. Şu anda 1 milyar dolarlık bir yatırım orada gerçekleştiriliyor." diye konuştu.

Türkiye'ye 16 yılda 1,7 trilyonluk yatırım yapıldı!

16 yıllık AK Parti İktidarı döneminde 81 ilde toplam 1 trilyon 747 milyar liralık yatırım yapıldı...

Mersin Kazanlı'ya 1 milyar dolar yatırım yapılacak!

Mersin'in Tarsus ilçesindeki Kazanlı bölgesine 1 milyar dolarlık yatırım yapılacak. Bakan Elvan, yatırım yapılacak bölgenin Türkiye'nin ikinci Belek'i olacağını belirti..

Mersin Tarsus'a 1 milyar dolarlık yatırım!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Mersin'in Tarsus ilçesindeki Kazanlı bölgesine 1 milyar dolarlık yatırım yapılacağını söyledi. Yapılacak yatırımla bölgenin 2. Belek olması bekleniyor

Pendik'e 1 katrilyon 80 trilyon liralık yatırım!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Pendik Belediyemiz sadece son birkaç yılda ilçemize 230 trilyon liralık yatırım yapmıştır. Diğer eserlerle birlikte Pendik, son birkaç yılda 1 katrilyon 80 trilyon liralık bir yatırıma kavuşmuştur." dedi.

YENİAD'dan Sudan'a 1,2 milyar dolarlık yatırım!

Yeni Bir Dünya Sanayici ve İşadamları Derneği (YENİAD), Sudan'da 1 milyar 200 milyon dolarlık yatırım yapmak adına ön anlaşmalar imzaladı.

RE-PIE, 2017'de 1 milyon metrekare arazi yatırımı yaptı!

Sermaye Piyasası Kurulu’ndan gayrimenkul yatırım fonları kurmak üzere lisans alan ilk portföy yönetim şirketi olan RE-PIE, 2017'de 1 milyon metrekarelik arazi yatırımı yaptı.

Akbatı AVYM Gayrimenkul Yatırım Fonu talep topluyor!

Logos Portföy, Akbatı Alışveriş ve Yaşam Merkezi’ne yatırım yapacak 1. Gayrimenkul Yatırım Fonu için talep toplamaya başladı.

DKY İnşaat'tan Kartal'a 1.5 milyar TL’lik yatırım!

DKY İnşaat 4 projeyle Kartal'a 1.5 milyar TL’lik yatırım yaptı. DKY İnşaat bu yıl DKY Ada ve DKY Sahil projelerini satışa çıkardı.

1+1 daire yatırım için alınmalı mı Haberi

1+1 daire yatırım için alınmalı mı

İstanbul’da tüketici davranışları ve talep nedeniyle hala en çok 2+1 ve 3+1 tipi konutlar üretilirken, devam eden ve yeni planlanan markalı konut projelerinde stüdyo ve 1+1 tipi dairelerin giderek daha fazla yer kapladığı görülüyor.



Stüdyo ve 1+1 tipi daireler, şehir çeperlerinin markalı konut projeleriyle hareketlenmesi, bunu takiben yatırımcıyı çekmesi, standart konut ölçülerinden küçük olduğu için daha kolay satın alınabilir olması ve amorti sürelerinin kısalığı gibi ölçütler nedeniyle giderek daha cazip hale geldi. Özellikle 2009–2014 yılları arasında markalı konut projelerindeki oranları artan küçük metrekareli daireler, son iki yılda oransal olarak stabil konuma yükseldi.


İstanbul genelinde hızla sayısı artan markalı konut projeleriyle birlikte daha fazla göz önüne çıkan stüdyo ve 1+1 daireler, mevcut markalı konut stokunun yaklaşık %30’luk kısmını oluşturuyor. Söz konusu...