06 / 05 / 2024

1.25 imar inşaat

1.25 imar inşaat

Avukat Ahmet Aydın, 22 Mayıs 2014 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan 1.25 imar yönetmeliği geçici madde değişikliği ile ilgili değişikliği açıkladı.

Yeni yılın ilk ayında inşaat sektöründe güven arttı!

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi ocakta bir önceki aya göre; hizmet sektöründe yüzde 4 arttı, perakende ticaret sektöründe yüzde 1,0 geriledi, inşaat sektöründe yüzde 3,3 yükseldi. İşte o rakamlar... 

Gülcan 1 Hırdavat İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gülcan 1 Hırdavat İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Hüseyin Aygün tarafından kuruldu.

Öz Yıldırım 1 Yapı Gayrimenkul İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öz Yıldırım 1 Yapı Gayrimenkul İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi Çekmeköy'de İsa Yıldırım tarafından kuruldu.

Güneş25 Teknik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Güneş25 Teknik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü’nde  500 bin TL sermaye bedeli ile Şerafettin Serçe tarafından kuruldu.

Kayseri'de 25.1 milyon TL'ye kat karşılığı inşaat işi ihalesi!

Kayseri Talas Belediyesi, Talas Harman Mahallesi'nde 25 milyon 156 bin 281 TL bedelle kat karşılığı inşaat işi ihale edecek. İhale 9 Aralık 2020 tarihinde yapılacak.

İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 0,6 arttı!

Güven endeksi Ekim ayında geçen aya göre hizmet sektöründe yüzde 6,4, perakende ticarette yüzde 1,7 ve inşaat sektöründe ise yüzde 0,6 arttı.

1. Uluslararası Enerji, İnşaat ve Ziraat Mühendisliği Sempozyumu başladı!

Karabük Üniversitesi (KBÜ) ile Özbekistan'dan Taşkent Sulama ve Ziraat Mühendisliği Enstitüsü ve Polonya'dan Krakow Teknoloji Üniversitesi iş birliğiyle gerçekleştirilen 1. Uluslararası Enerji, İnşaat ve Ziraat Mühendisliği Sempozyumu online şekildebaşladı.

İnşaat sektörü güven endeksi 83,3 oldu!

Mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi Eylül ayında bir önceki aya bakıldığında; hizmet sektöründe yüzde 6,4 arttı, perakende ticaret sektöründe yüzde 1,5 ve inşaat sektöründe yüzde 2,0 düştü.

İnşaat sektörü toplam dönem net karı 2019'da yüzde 7.3 oldu!

İnşaat sektörü toplam dönem net karı içindeki payı 2019'da yüzde 7,3 oldu. Alt sektörlerin dönem net karı içindeki payları, bina dışı yapıların inşaatı yüzde 60,9, bina inşaatı yüzde 27,1 ve özel inşaat faaliyetleri yüzde 6,4 olarak gerçekleşti.

Konya'dan İdlib'e 25 tır inşaat malzemesi gönderildi!

Konya İHH İnsani Yardım Derneği, 24 metrekare genişliğinde 1+1 konseptinde 20 bin briket ev yapımı için İdlib'e 25 tır inşaat malzemesi gönderildi...

TOKİ Şanlıurfa Bozova 2. Kısım Şebeke 1. Ünite İkmal İnşaatı İşi ihalesi bugün!

Şanlıurfa Bozova Pompaj Sulaması 2. Kısım Şebeke 1. Ünite İkmal İnşaatı İşi (E-İHALE) ihalesi bugün saat 11:00'de yapılacak.

Sev 1 Gayrimenkul Ve İnşaat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Sev 1 Gayrimenkul Ve İnşaat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli bugün Kadıköy'e gerçekleştirildi. 

Kırşehir'de TOKİ Konutları inşaatı devam ediyor!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile Kırşehir Belediyesi'nin 2010 yılında başladığı inşaatın üçüncü etabında yer alan 1.126 konutun inşaat çalşmaları devam ediyor.

1.25 imar inşaat Haberi

1.25 imar inşaat

Bilindiği gibi 22 Mayıs 2014 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan geçici madde değişikliği ile, bu tarihten önce inşaat yapmaya yönelik bir girişimi olmuş inşaatlarda emsal dışı alanların kullanımı ile ilgili 1.25 çarpanını kullanma hakkını elde edebiliyor, bunun dışındaki inşaatlar bu yönetmeliğin bu avantajından yararlanamıyordu.


Yani, aynı oranda arsa terki olan, aynı sokak üstünde, aynı m2’de iki ayrı parsel için ayrı ayrı imar kuralları işletiliyordu. Bu sebeple Mimarlar Odasının Yönetmelikteki bu haksızlığı bertaraf etmek için ‘Çok Hukuklu Sistem’in iptali için açılan davada, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu 2015/1064 sayılı Yürütmeyi Durdurma kararıyla Yönetmeliğin Geçici 6. Maddesinin ve Genelgenin yürütmesinin durdurulmasına karar vermiştir. 


Bu ne demektir?

Bu durum her ne kadar 1.25 çarpanla imar alacak olan inşaatlarının m2’lerinin küçüleceği gibi algılanıyorsa da, aslında bu karar...