21 / 05 / 2024

1500 yıllık arşitrav

1500 yıllık arşitrav

Kütahya'nın Simav ilçesinde kanalizasyon kazısı sırasında Bizans dönemine ait olduğu tahmin edilen bin 500 yıllık arşitrav bulundu. Arşitrav: Sütunların üzerine konulan yatay hatıllara verilen isim...

Yıllık enflasyon Nisan 2021'den bu yana en düşük seviyesinde! 

Acı verici derecede yüksek fiyatlara katlanmakla geçen iki yıllık bir zorluk oldu, Çarşamba günü yayınlanan en son Tüketici Fiyat Endeksi'ne göre, yıllık enflasyon Nisan ayında yavaş ama istikrarlı yavaşlamasına devam etti.

Maç severler dikkat! Arçelik 75'' Dev Ekran alana 1 Yıllık Digitürk Taraftar Paketi Hediye! 2 Mart 2023 fiyat listesi

Arçelik maç severleri sevindirecek bir kampanyaya imza attı. Kampanyaya göre Arçelik 75'' Dev Ekran alana 1 Yıllık Digitürk Taraftar Paketi Hediye! Peki kampanyanın içeriği neler? 

Denizli'deki 800 yıllık tarihi çarşı restore ediliyor!

Denizli'de 800 yıllık geçmişe sahip olan Kaleiçi Çarşısı, turizme kazandırılmak amacıyla aslına uygun olarak restore edilecek. 

800 yıllık Kaleiçi Çarşısı yeniden canlandırılacak!

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından 800 yıllık Kaleiçi Çarşısı'nın yeniden canlandırılarak ekonomiye ve turizme daha fazla katkı sağlaması için düzenleme projesine başlandı. 

Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm çalışmaları sırasında 1500 yıllık su kemeri bulundu!

Gaziosmanpaşa'da başlatılan kentsel dönüşüm projesinin kazı çalışmaları sırasında Roma dönemine ait 1500 yıllık su kemeri ortaya çıktı.

1500 yıllık Tol Kilisesi restore edildi!

Kayseri Talas'taki 1500 yıllık tarihi Tol Kilisesi, restore edildi. Kilise, restorasyonun ardından sanat galerisine dönüştürüldü.

20 yıllık tecrübeli inşaat mühendisleri iş arıyor!

İMO Gaziantep Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk, her yıl üniversitelerden 12 bin inşaat mühendisinin mezun olduğunu belirterek, ''15-20 yıllık çok başarılı mühendisler bile işsiz geziyor" dedi.

Kahramanmaraş'ın 1500 yıllık medresesi restore edilecek!

Kahramanmaraş’ta Gebeloğlu ailesi tarafından Seyyid Mazlum Vakfiyesi’ne cami yapılmak şartıyla bağışlanan ve uzun yıllar medrese olarak hizmet veren 1500 yıllık tarihi bina restore edilecek.

Kemeraltı'ndaki 150 yıllık bina yıkıldıktan sonra kıymete bindi!

İzmir'deki Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda yıkılan 150 yıllık binanın enkazı hala kaldırılmadı. Bir esnaf yaptığı açıklamada belediyenin önlem alarak sokağı kapattığını, binanın korunma kararı olduğu için enkazına dokunulamadığını iddia etti.

Manisa Soma'daki 150 yıllık evler restore ediliyor!

Manisa’nın Soma ilçesinde yaklaşık 150 yıllık bir geçmişinin olduğu belirtilen Çarşı Camisi’nin yanındaki Ahmet Kemahlı’dan kalma ev, restore ediliyor.

Peyzaj sektöründe yıllık hacim 10 milyar TL’yı aşacak!

Binaların, sitelerin " makyajı " olarak kabul ettiğimiz Peyzaj projeleri özellikle proje geliştirme aşamasında satış başarısı için büyük önem arz etmektedir. Peyzaj sektöründe yıllık hacimin 10 milyar TL’yı aşması tahmin ediliyor.

Eyüp Akpınar Köyü'nde 200 yıllık tarihi bina yıkıldı!

AKP’li eski müsteşar İbrahim Topaloğlu, marina, otel ve yaşam alanı yapmak için 9 bin 500 liraya kiraladığı arsayı madene çevirip kömür çıkarmaya başladı. Üstelik, arazideki 200 yıllık tarihi binayı da yıktı

2006 yılında 1500 yıllık tarihin üstü otel olacak!

2006 yılında Sultanahmet Cezaevi'nin binasına kurulan Four Seasons Oteli, 1500 yıllık tarihi Bizans Sarayı kalıntılarının üzerine doğru genişleyecekmiş. Çelik direklerin üzerine kurulacak olan ek bina kalıntıları kapatmayacakmış.

1500 yıllık arşitrav Haberi

1500 yıllık arşitrav

Kütahya'nın Simav ilçesinde kanalizasyon kazısı sırasında Bizans dönemine ait olduğu tahmin edilen bin 500 yıllık arşitrav bulundu.


Simav Kent Müzesi sorumlusu arkeolog Özkan Sulak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yapılan kanalizasyon çalışmalarında Bizans Dönemine ait yaklaşık bin 500 yıllık olduğu tahmin edilen arşitrav bulunduğunu söyledi.


Arşitrav'ın terim anlamı hakkında bilgi veren Sulak, "Sütunların üzerine konulan yatay hatıl. Bu malzeme ise doldurmada dolgu malzemesi olarak kullanılmış. Devşirme yani başka bir yerden getirilip burada dolgu malzemesi olarak kullanılmış" ifadesini kullandı.


Mimaride arşitrav parçasının sütunların taşıdığı üst yapının bir parçası olarak kullanıldığını belirten Sulak, "Normalde bu arşitrav parçası daha çok antik dönemde, özellikle tapınaklarda üst yapıdaki dorik sütunların hemen üst kısmına yerleştirilerek kullanılmaktadır.  Burada bulduğumuz arşitravın parçasının bir duvar arşitravı olduğunu tahmin ediyorum. Yaklaşık olarak 1,5...