15 / 05 / 2024

16:9 kuleleri danıştay kararı

16:9 kuleleri danıştay kararı

İstanbul'un tarihi siluetini bozduğu için eleştirilen Zeytinburnu sahilindeki 16:9 isimli gökdelenlerin yıkılmasına ilişkin yerel mahkeme kararına yönelik itirazlar Danıştay tarafından reddedildi.1:9 gökdelenlerinin yıkımına karar verildi.

Çeşme Turizm Bölgesi için Danıştay kararını verdi: 16 bin dekarlık alan yapılaşmaya açılabilecek!

Cumhurbaşkanı kararnamesiyle hayata geçirilmesi planlanan Çeşme Turizm Bölgesi Projesi kapsamında, Danıştay tarafından karar verildi. İşte ayrıntılar...

Zeytinburnu 16/9 kuleleri yasallaştı!

İstanbul Zeytinburnu’nda yer alan 16/9 kuleleri için mahkemeden ‘Tıraşlansın’ kararı çıkmıştı. 4. İdare Mahkemesi gökdelenleri yasallaştırdı ve gökdelenlerin tıraşlanma durumu ortadan kalktı. 

Cerattepe davasında Danıştay'a itiraz!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, 'Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Olumlu' raporunun yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle açılan Türkiye’nin en büyük çevre davasında, yerel mahkemenin ret kararına karşı Danıştay’a itirazda bulunuldu.

Bahçeşehir Göleti için verilen kararı Danıştay bozdu!

Bahçeşehir Gölet bölgesindeki 607 ada 2-5-6-8-9 ve 10 parsellerinin hasılat paylaşımı ile satışını yargıya taşınmıştı. Gölet Bölgesi imar planı iptali için Bahçeşehirliler Derneği (BADER) tarafından açılan davada mahkemenin ret kararı Danıştay tarafından bozuldu.

Danıştay'dan Melet Irmağı’na yapılacak ek baraj için karar çıktı!

Danıştay, Ordu İdare Mahkemesinin kararını onayarak ek atık barajının Çevre Etki Değerlendirmesine tabi olması gerektiğine oybirliğiyle karar verdi.

Samsun Tekkeköy Lojistik Köy projesine Danıştay kararı!

Danıştay 6. Dairesi, Samsun-Tekkeköy'deki tarım arazilerini ve meraları Lojistik Köy Projesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı ilan eden Bakanlar Kurulu kararının yürütmesini durdurdu.

Büyükçekmece sahilindeki pazar yerine Danıştay kararı!

Danıştay 8'inci Dairesi, Büyükçekmece sahilindeki dolgu alanının İSPARK tarafından pazar yeri olarak işletilmesini hukuka uygun bulmadı. Vatandaşlar, sahildeki yürüyüş yollarının pazara dönüşmesinden rahatsızdı.

Zeytinburnu 16/9 gökdelenleri için mahkemeden yeni karar!

İstanbul’un tarihi silüetini bozan 16/9 gökdelenlerinin tıraşlanmasıyla ilgili mahkemeden yeni bir karar çıktı. 16 Haziran'da görülen davada silüeti delen 13 katlık bölümünün yıkılması kararını uygulamayan 4 kişiye hapis cezası verildi.

Zeytinburnu 16.9 gökdelenlerine bilirkişi raporu!

Tarihi yarımadada yer alan 16.9 gökdelenleri için verilen tıraşlama kararını uygulamayan Zeytinburnu Belediyesi’nin gerekçesi bütçe yetersizliği oldu ama kamulaştırma bedeli gösterdiği bilirkişi raporu ile belgelendi.

Antalya Finike'deki mermer ocağına Danıştay'dan ret kararı!

Antalya'nın Finike İlçesi'nde sedir ve kızılçam ormanlarıyla kaplı Kızılcık Yaylası'ndaki bir maden ocağında faaliyetin sürmesi için mahkeme kararının yürütmesinin durdurulma talebi, Danıştay tarafından reddedildi.

Danıştay'dan Sur'un acele kamulaştırması için ivedi yargılama!

Diyarbakır Barosu Başkan Vekili Ahmet Özmen'in Sur İlçesi'ndeki acele kamulaştırma kararına yaptığı itiraz, Danıştay 6'ncı Dairesi'nce ivedi yargılama usulü kapsamına alındı.

Ordu kentsel dönüşümde Danıştay kararını bekliyor!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu'daki kentsel dönüşüm hakkında açıklamalarda bulundu. Yılmaz; Altınordu, Ünye ve Fatsa ilçelerinde uygulanacak Kentsel Dönüşüm Projesi'nde Danıştay kararının beklendiğini belirtti.

Danıştay'dan Gezi Parkı Topçu Kışlası kararı!

Gezi Parkı Koruma ve Güzelleştirme Derneği’nin ‘Topçu Kışlası’ projesine Yüksek Kurul’da verilen onayın iptal edilmesi talebini Danıştay 14. Dairesi reddetti. Bu kararla Gezi Parkı’na Topçu Kışlası yapılmasının önü açıldı.

16:9 kuleleri danıştay kararı Haberi

16:9 kuleleri danıştay kararı

İstanbul'un tarihi siluetini bozduğu için eleştirilen Zeytinburnu sahilindeki 16:9 isimli gökdelenlerin yıkılmasına ilişkin yerel mahkeme kararına yönelik itirazlar Danıştay tarafından reddedildi. 


Danıştay'ın yıkılmasına onay verdiği gökdelenler için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Sahibiyle konuştum. Tıraşlayın dedim. Ama hiçbir şey yapmadılar. O yüzden çok kırıldım, 5 yıldır konuşmuyorum" demişti. 


ASTAY Gayrimenkul şirketi tarafından yapımına 2010 yılı nisan ayında başlanan üç gökdelenle ilgili olarak İstanbul 4. İdare Mahkemesi'nin verdiği, "tarihi silüeti bozan kısmın yıkımı" kararına İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Zeytinburnu Belediyesi itiraz etmişti. Talebi değerlendiren Danıştay 14. Dairesi'nce verilen kararda, şu ifadeler yer aldı: "İdare ve vergi mahkemeleri tarafından verilen kararların temyiz yoluyla incelenerek bozulabilmeleri 2577 sayılı idari yargılama usulü kanununun 49. maddesinde belirtilen nedenlerden birinin bulunması hâlinde mümkündür. 


Yukarıda tarih ve sayısı belirtilen mahkeme...